Εσπειρε… πολακισμό, τώρα θερίζει θύελλες ο Τσίπρας – Ένα βήμα πριν την διαγραφή ο Πολάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανέδειξε τον «πολακισμό» σε κεντρική γραμμή του κόμματός του και βολευόταν να εμφανίζεται ο ίδιος ως δήθεν ήπιος, αφήνοντας τον Πολάκη να απειλεί και να κινείται εκτός ορίων Δημοκρατίας, βρέθηκε στο σημείο να πρέπει να αποφασίσει αν θα πρέπει να διαγράψει τον Πολάκη ή να τον αφήσει να «αλωνίζει», αναδεικνύοντάς τον σε πρώτο βιολί που κάποια στιγμή θα απειλήσει και τον ίδιο.

by Times Newsroom

Σήμερα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. Οι περισσότεροι θεωρούν τη διαγραφή Πολάκη βέβαιη, με το σκεπτικό ότι το ισχνό ηγετικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα δεν θα αντέξει πισωγύρισμα και τρίτη ευκαιρία στον «αψύ Σφακιανό». Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν θεωρούν τη διαγραφή Πολάκη δεδομένη. Εκείνοι που γνωρίζουν ότι οι πιο θερμοί οπαδοί του Παύλου Πολάκη είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, η αδελφή του Ζανέτ αλλά και η σύντροφός του Μπέτυ.

Εκείνοι που κατάλαβαν τη σημειολογία της φωτογραφίας του Παύλου Πολάκη με τον Νίκο Παππά και από κάτω το «συνεχίζουμε» στο τραπέζι μίας ταβέρνας, αμέσως μετά την καταδικαστική απόφαση για το πάλαι ποτέ Νο2 του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνοι που δεν συμφωνούν με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τα καθήκοντα του Πολάκη στον Τομέα Διαφάνειας ο «πασόκος» Γιάννης Ραγκούσης. Με τον Πολάκη είναι ο Θ. Καρτερός, ο οποίος δημοσίως σαφώς και υπερασπίζεται τον αρχηγό του. Είναι ο Λ. Κρέτσος, ο Κ. Βαξεβάνης και πλήθος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα για την ομαλή εναλλαγή στην εξουσία, αλλά για να «πάρει» τα κεφάλια των αντιπάλων του, όπως πρεσβεύει ο πολακισμός που ο ίδιος εξέθρεψε και εκπροσωπεί.

Με τον Παύλο Πολάκη είναι και ο Χρίστος Σπίρτζης, που θέλει να… επαναφέρει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα «με το καλό ή με το άγριο», αλλά και πλήθος νέων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σαν και τον κ. Γλέζο, που ποζάρει με καμάρι κάτω από το υβριστικό σύνθημα κατά της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και ο κ. Τσίπρας είναι με τον Παύλο Πολάκη και είναι η δική του στάση που κατέστησε τον «πολακισμό» κυρίαρχο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Παύλο Πολάκη, στην παρούσα φάση, είναι ακόμα και τα στελέχη της «Ομπρέλας», οι οποίοι προτείνουν δημοσίως -επειδή οσμίζονται ότι ενδεχόμενη διαγραφή Πολάκη θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο αρχηγικό κόμμα- (Γιώργος Κυρίτσης στο Twitter) να μη ληφθούν αποφάσεις εν θερμώ και να μη διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στη διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποια ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και η στοχοποίηση προσώπων είναι απόλυτα λανθασμένη. Δεν μιλάμε ποτέ ατομικά. Και να σας πω την αλήθεια, και αρκετούς από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας τους γνωρίζω και προσωπικά και τους σέβομαι. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν, θα διαβάσω την απόφαση, αλλά έτερον εκάτερον», παρενέβη, για παράδειγμα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ολοι αυτοί υποστηρίζουν ότι ο Πολάκης μπορεί και να μη διαγραφεί σήμερα και να δοθεί σε όλο αυτό ένα τέλος «συντροφικό», αν και γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε και το οριστικό τέλος της αρχηγίας Τσίπρα, μετά την πιθανή ήττα του στις εκλογές.

Το λένε γιατί γνωρίζουν ότι ο Τσίπρας δεν έχει σαφή εκλογική στρατηγική. Παίρνει τα νούμερα των μετρήσεων και αναλόγως κινείται. Τώρα είδε ότι απομακρύνεται από το στόχο του να πάρει κάποιους ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς και θέλει να «φάει» τον ακραίο Πολάκη, αύριο θα είναι εκείνος που θα λέει τα ακραία, αν οι μετρήσεις τού δείξουν ότι χάνει και από τ’ αριστερά του…

Εν τω μεταξύ, χθες, ο Παύλος Πολάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τον αντικαθιστά στον Τομέα Διαφάνειας, και ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε εκ νέου στην κ. Σοφία Νικολάου και ζητά την παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα επειδή αγόρασε μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό. Την ίδια στιγμή, ξέσπασε νέος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας την άμεση διαγραφή Παππά και κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι η καταδίκη του από τον Ειδικό Δικαστήριο «φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέπτη του που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό, ενώ δεν αποδοκίμασε τις φασιστικές του θέσεις του κ. Πολάκη με τις οποίες στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι». Ο κ. Οικονόμου αναρωτήθηκε από τι κρατά ο Νίκος Παππάς τον Αλέξη Τσίπρα και δεν τον διαγράφει ενώ καταδικάστηκε. «Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους θεσμούς ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, τους δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος», απάντησε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσαπανίδου, η οποία επιτέθηκε και κατά της Εισαγγελίας, επειδή παρενέβη για τον κ. Πολάκη ενώ «ουδέποτε έδειξε την παραμικρή ευαισθησία».

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου δυσκολευόμαστε να βρούμε τις διαφορές με αυτά που λέει ο κ. Πολάκης Επί της ουσίας λένε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που λείπει είναι τα ονόματα και οι φωτογραφίες», απάντησε η Νέα Δημοκρατία.

Ν.Δ. ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 «Ο Πολάκης ακολουθεί την τοξική γραμμή Τσίπρα»

Τις εξελίξεις όμως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν όλα τα κόμματα. Κοινός τόπος στις ανακοινώσεις όλων των κομμάτων είναι ότι η τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόφαση Τσίπρα που ακολουθούσε και ακολουθεί ο Πολάκης, ενώ κοινή απαίτηση ήταν η διαγραφή του πρωτοπαλίκαρου του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Πολάκης, ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν», σχολίασε η Ν.Δ.

«Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου. Η ανάρτηση αυτή έρχεται σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα είναι η επόμενη φορά “είτε με το καλό είτε με το άγριο”, αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων. Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Είναι πολύ βολική μια αντιπαράθεση που εντοπίζει το “βαθύ κράτος” σε κάποιους δημοσιογράφους και δικαστικούς κι όχι σε όσους έχουν τα “κλειδιά” της οικονομίας, με βάση τα οποία ελέγχουν και παρεμβαίνουν στους μηχανισμούς του κράτους, στα ΜΜΕ, στις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα δικά τους συμφέροντα. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο να μένουν στο απυρόβλητο οι κοινές αντιλαϊκές δεσμεύσεις των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέναντι σε όλους αυτούς», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του που έβαλε εναντίον της Δικαιοσύνης για την εντολή προκαταρκτικής εξέτασης.

«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Πολάκης ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το ίδιο γνωστή ήταν στον κ. Πολάκη και η ενσωμάτωση και παράδοση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο ολιγαρχικό σύστημα μετά τη συνθηκολόγηση το βράδυ της 5ης Ιουλίου του ’15. Ας μην κοροϊδεύομαστε», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

«Ωρα να τελειώνουμε και με τον χρυσαυγιτισμό»

 Αμεση ήταν η αντίδραση των δημοσιογράφων που στοχοποιήθηκαν από τον Παύλο Πολάκη σε ανάρτησή του στο facebook. «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς, δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», έγραψε ο κ. Πολάκης προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση των δημοσιογράφων αλλά και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου σχολίασε: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας. Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση», ενώ και ο δημοσιογράφος Aρης Πορτοσάλτε αναρωτήθηκε σε ανάρτησή του: «Hταν που, κατά κάποιους, ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..».

Για «φασισμό» έκανε λόγο ο Δημήτρης Οικονόμου: «Eνας άλλος στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φωτό, καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού. Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ ο δημοσιογράφος και εκδότης Θανάσης Μαυρίδης… ευχαρίστησε τον κ. Πολάκη: «Σε ευχαριστώ, Παύλο Πολάκη. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τι σημαίνει η Αριστερά του Εμφυλίου και της ΟΠΛΑ».

Ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος επανέλαβε τις κατηγορίες για φασισμό, υπενθυμίζοντας ότι η φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον κ. Πολάκη δημοσιεύτηκε πρώτη φορά από την εφημερίδα «Μακελειό».

«Ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών. Πούρος, πλέριος φασισμός. Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην “εφημερίδα” Μακελειό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», σχολίασε, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του σημείωσε: «Τελειώσαμε με τη Χρυσή Αυγή, ώρα να τελειώνουμε και με τον χρυσαυγιτισμό».

Ο Δημήτρης Καμπουράκης στην εκπομπή του σχολίασε: «Μην ακούς ότι είναι αψύς. Δεν κάνει τίποτα θυμικό, όλα είναι υπολογισμένα», ενώ εξέφρασε και την άποψή του ότι θα φτιάξει κόμμα. «Eκανε ηρωική έξοδο γιατί δεν θα εκλεγόταν», ανέφερε.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή