Εθνικό Θέατρο Ρόδου: Τη χρηματοδότηση της επισκευής του Θεάτρου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Είναι ένα μοναδικό μνημείο,  το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει άμεσα ένα πολιτιστικό κέντρο. Θα πρέπει να γίνει ξανά ένα στολίδι»

by Times Newsroom 1

Επίσημη εξαγγελία για την ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, έκανε σήμερα από τη Ρόδο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 20 εκατ. ευρώ η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου από Εθνικούς Πόρους και ο εξοπλισμός του από το ΕΣΠΑ.

«Είναι ένα μοναδικό μνημείο,  το οποίο φιλοδοξούμε να γίνει άμεσα ένα πολιτιστικό κέντρο. Θα πρέπει να γίνει ξανά ένα στολίδι» σημείωσε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Τόσο ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και σημείωσαν ότι δεν γίνεται ένα τόσο όμορφο νησί να μην έχει αξιοποιήσει ακόμα, όπως του αξίζει, το υπέροχο αυτό κτήριο.

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης, μετέβη  στη Χάλκη όπου έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για την ένταξη του νησιού στην πρωτοβουλία «GR-eco Island», για τη μετατροπή των νησιών σε «πράσινες» και ενεργειακά αυτόνομες περιοχές.

Τη δέσμευση του για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ιστορικού Εθνικού Θεάτρου που θα αναβαθμίσει τη Ρόδο αφού θα καταστεί επισκέψιμος πόλος όλο το χρόνο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός  κατά την επίσκεψή του  στο νησί και στο ιστορικό κτήριο του Θεάτρου.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και τον χώρο όπου σχεδιάζεται η επέκταση και ριζική αναβάθμιση της μαρίνας Ρόδου και τόνισε ότι είναι  ευκαιρία να αποκτήσει το νησί τη μαρίνα που της αξίζει.

Γ.Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ/ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΉΤΣΟΣ

Στο Θέατρο -το οποίο αποτελεί τοπόσημο για το νησί αλλά έχει υποστεί σοβαρές φθορές με την πάροδο του χρόνου-,  ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από την κα Μενδώνη σχετικά με την πρόοδο των μελετών για την αποκατάστασή του. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στον χώρο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

«Είναι δέσμευσή μου, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχε, ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, θα χρηματοδοτηθεί το πρώτο σκέλος -όπως είπαμε- από εθνικούς πόρους και στη συνέχεια ο εξοπλισμός από προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα συνεργαστούμε, όπως το κάνουμε πάντα, και με την Περιφέρεια και με τον Δήμο με απόλυτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του και εύχομαι, πολύ σύντομα, να ξεκινήσουν οι εργασίες, έτσι ώστε να αποδοθεί ο χώρος αυτός πολιτισμού, υπερσύγχρονος, πίσω στην κοινωνία όχι μόνο της Ρόδου, όλων των Δωδεκανήσων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το θέατρο αυτό, όταν με το καλό ολοκληρωθεί, θα αναβαθμίσει συνολικά τη Ρόδο· πιστεύω θα βοηθήσει και αυτό να καταστεί ένας επισκέψιμος πόλος,  δώδεκα μήνες τον χρόνο», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός, ενώ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού στο Νότιο Αιγαίο και τη Ρόδο.

Κύριος στόχος των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση του Θεάτρου, το οποίο χτίστηκε το 1936-37, με τρόπο που θα διαφυλάσσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό την αρχική του μορφή και αξιοποιώντας τα αυθεντικά υλικά κατασκευής.

Παράλληλα, το ιστορικό Θέατρο θα εκσυγχρονιστεί με τις απαραίτητες τεχνολογικές και λειτουργικές υποδομές ώστε να αποδοθεί στην τοπική κοινότητα και να την εξυπηρετήσει ως κέντρο πολιτισμού που θα είναι ανοιχτό για το κοινό, ανεξαρτήτως παραστάσεων.

«Οραματιζόμαστε έναν πραγματικά υπερσύγχρονο πολυχώρο που θα αξιοποιεί πια την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και νομίζω ότι θα βοηθήσει και στην παραγωγή πολιτισμού,  από έναν τόπο ο οποίος, εξάλλου, φημίζεται και έχει ταυτιστεί με τον πολιτισμό. Άρα και μία παρακαταθήκη για τη νέα γενιά,  η οποία θα μπορέσει να βρει σε αυτόν τον χώρο μία σημαντική πολιτιστική διέξοδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή