Ετοιμάζει προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας ο Ερντογάν; – Ο ρόλος της ΜΙΤ και οι εκλογές

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει επανειλημμένα απειλήσει με εισβολή σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που υπάγεται στην υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα.

by Times Newsroom

Η μονάδα της ΜΙΤ, είναι ένα σχετικά νέο «εργαλείο» στο οπλοστάσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών και θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά για τη συγκρότηση μιας μυστικής, στρατιωτικού τύπου επιχείρησης εναντίον μιας δυτικής χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα της Nordic Monitor.

Τα τρία σενάρια

Το σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές, που κυμαίνονται από σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα έως ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες νησίδες και βραχώδεις σχηματισμούς, καθώς και διεξαγωγή επιχείρησης με ψευδούς σημαίας για να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, ο Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της ΜΙΤ, και δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Nordic Monitor από πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο, θα εναπόκειται στην ειδική αυτή μονάδα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της υπηρεσίας πληροφοριών να πραγματοποιήσει την επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος με υλικοτεχνική υποστήριξη από εναέριες και ναυτικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού.

Ο σχεδιασμός είναι άκρως εμπιστευτικός και σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να ενεργοποιηθεί κοντά στις γενικές εκλογές του 2023 για να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τους ψηφοφόρους του Ερντογάν και των εθνικιστών συμμάχων του.

Το άρθρο υπογράφει ο τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρντ, που ζει εδώ και χρόνια εξόριστος στο εξωτερικό.

Ο ρόλος της MIT

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή κοντά στις εκλογές του 2023, προκειμένου να συσπειρώσει τον τουρκικό λαό γύρω από τον Ερντογάν και τους εθνικιστές συμμάχους του και να του δώσει την εκλογική νίκη που θα τον διατηρήσει στην εξουσία. Ο Μποζκούρτ, προσθέτει ακόμα, ότι η MIT υπό την ηγεσία του Χακάν Φιντάν έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό μετά από μαζικές εκκαθαρίσεις και συλλήψεις παλαιότερων στελεχών, ενώ έχουν υιοθετήσει νέες πιο ριζοσπαστικές μεθόδους λειτουργίας και εκπαίδευσης και φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί και μια στρατιωτικού τύπου μονάδα, από απόστρατους αξιωματικούς και στελέχη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Nordic Monitor αναφέρεται σε σχέδια για την δραστηριότητα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών εις βάρος της Ελλάδας, ενώ τα όσα ισχυρίζεται ο Τούρκος δημοσιογράφος προκαλούν τεράστια ανησυχία, λόγω των λεπτομερειών που περιγράφονται, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν την δεδομένη χρονική στιγμή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το φόντο των τουρκικών αβάσιμων αξιώσεων, κλιμακούμενων προκλήσεων και της εθνικιστικής, προσβλητικής ρητορικής.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com