Eurobasket 2022: Η Ισπανία νίκησε τη Γερμανία και πέρασε στον τελικό

Η «Λα Ρόχα» επικράτησε με 96-91 και έκλεισε ραντεβού με τη Γαλλία

by Times Newsroom

Η Ισπανία θα αναμετρηθεί με τη Γαλλία την Κυριακή (18/9) στον τελικό του Eurobasket στο Βερολίνο. Η «Λα Ρόχα» με εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε με 96-91 τη Γερμανία στο δεύτερο ημιτελικό του θεσμού και «σφράγισε» το εισιτήριό της για το μεγάλο ραντεβού.

Τί κι αν έχει γυρίσει σελίδα, τί κι αν πλέον δεν τα αδέρφια Πάου και Μαρκ Γκασόλ, τί κι αν αποτελούν παρελθόν οι Ναβάρο, Καλδερόν, Φελίπε Ρέγες και τα άλλα στελέχη της «χρυσής γενιάς», ενώ σ’ αυτό το τουρνουά πήγε χωρίς τους Ρίκι Ρούμπιο, Σέρχιο Γιούλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ κι άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα, η Ισπανία παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Με όπλο την ομαδικότητά της, την τρομερή πίεση που άσκησε σε όλο το γήπεδο και την αποτελεσματική της άμυνα σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, συν την ανταγωνιστικότητα των παικτών της κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση των Γερμανών που αν κι έπαιξαν καλά αυτή τη φορά η τύχη δεν τους χαμογέλασε όπως στον προημιτελικό με την εθνική Ελλάδας όπου ουσιαστικά ό,τι πήγαινε μέσα… έγραφε. Μεγάλος πρωταγωνιστής και πάλι ο γκαρντ Λορέντζο Μπράουν που έβαλε 29 πόντους, ενώ για τους Γερμανούς 30 πόντους πέτυχε ο Ντένις Σρέντερ.

Η Ισπανία μπήκε δυναμικά στο πρώτο 10λεπτο και κυριάρχησε. Μάλιστα, θα ολοκλήρωνε με προβάδισμα έξι πόντων, αλλά το τρίποντο από το… logo του Λο στην λήξη έγραψε το 27-24 υπέρ των παικτών του Σέρτζο Σκαριόλο.

Η Γερμανία αντέδρασε στο δεύτερο 10λεπτο και με επιμέρους σκορ 27-19 πήρε κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Εκείνη την στιγμή η Γερμανία είχε το μομέντουμ και το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Στην 3η περίοδο οι διακυμάνσεις του σκορ προϊδέαζαν για ένα ματς θρίλερ κι αυτό συνέβη. Οι άμυνες «έσφιξαν» και η Γερμανία παρέμεινε μπροστά μπαίνοντας στην 4η περίοδο (71-65).

Εκεί, όμως, «μίλησε» η… ισπανική ψυχή. Οι Ισπανοί δεν σταύρωσαν τα χέρια. Έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα και «κλείδωσαν» τα γερμανικά ατού παίρνοντας το 4ο 10λεπτο με επιμέρους σκορ 31-20, για το τελικό 96-91

Έτσι, η Ισπανία θα διεκδικήσει το τέταρτο της χρυσό μετάλλιο στα τελευταία έξι Eurobasket (2009, 2011, 2015) και μάλιστα κόντρα στους «τρικολόρ» τους οποίους είχε νικήσει στον τελικό του Eurobasket του 2011.

Στον αντίποδα οι Γερμανοί θα διεκδικήσουν στον «μικρό τελικό» απέναντι στην Πολωνία (18/9) το πρώτο τους μετάλλιο, μετά το ασημένιο του 2005.

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Γκιφάι, Λο 9 (3), Όμπστ 15 (5), Σρέντερ 30 (3), Τάις 10 (1), Τίμαν 6, Φόγκτμαν 2, Βάγκνερ 15 (1), Βάιλερ-Μπαμπ 4, Βόλφαρθ-Μπότερμαν.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζο Σκαριόλο): Μπριθουέλα 5 (1), Μπράουν 29 (3), Ρούντι Φερνάντεθ 6 (2), Χάιμε Φερνάντεθ, Γκαρούμπα 4, Βίλι Ερνανγκόμεθ 16 (1), Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 13 (1), Λόπεθ-Αροστέγκι 7 (1), Πραντίγια 4, Σάιθ 2.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 27-19, 20-19, 20-31.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com