Eurobasket: Ξεπέρασε Γκάλη ο Ντόντσιτς κάνοντας τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών

Ο Σλοβένος έβαλε 47 πόντους στη νίκη επί της Γαλλίας

by Times Newsroom

Μία μέρα μετά τη δήλωσή του ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βάλει τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα στο φετινό Eurobasket, ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε πράγματα και θαύματα στον αγώνα τη Σλοβενίας με τη Γαλλία και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 47 πόντους, πράγμα που σημαίνει ότι ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη και πέτυχε τη 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος έχει ήδη καταφέρει να κατακτήσει μία φορά το Eurobasket με τη Σλοβενία, ήταν απλά μαγικός κόντρα στη Γαλλία αφού είχε 27 πόντους στο ημίχρονο και τελικά σταμάτησε στους 47, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 88-82.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ντόντσιτς όχι μόνο ξεπέρασε τους 41 πόντους του Αντετοκούνμπο στη νίκη της Ελλάδας επί της Ουκρανίας αλλά και τους 46 που είχε βάλει ο Γκάλης κόντρα στη Σουηδία στο Eurobasket 1983 και ανέβηκε στη 2η θέση σε ό,τι αφορά τους πόντους σε έναν αγώνα στην ιστορία της διοργάνωσης, πίσω μόνο από Βέλγο Έντι Τεράς, ο οποίος το 1957 είχε βάλει 63 πόντους σε αγώνα με αντίπαλο την Αλβανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com