Έβρος: Ανησυχούν την ΕΕ τα επεισόδια πυροβολισμών των Τούρκων προς την Ελλάδα.

by Times Newsroom 1

Την ανησυχία της για νέους πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά του Έβρου προς την Ελλάδα εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, που επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική επιστολή για 3 τέτοια περιστατικα από τη Frontex.

Ο επικεφαλής ττου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Φ. Λετζέρι, έστειλε επιστολή στην Κομισιόν για να προειδοποιήσει για τον αυξανόμενο αριθμό πυροβολισμών στην περιοχή του Έβρου.

«Ανησυχώ πάντα όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε η Ίλβα Γιόχανσον, σε δημοσιογράφους, «ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινοι στόχοι».

Ο Λετζέρι διέταξε τους φρουρούς του Frontex να φορούν αλεξίσφαιρα μπουφάν όταν περιπολούν στην περιοχή.

Οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σιγοβράζουν εδώ και ένα χρόνο, από τότε που η Άγκυρα ενορχήστρωσε μαζική εισβολή μεταναστων στην περιοχή του Έβρου.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις τους με την Τουρκία σε διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες που ξεκινά στις 25 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή