Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Θεατρικές Σπουδές» στο δημόσιο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

by Times Newsroom

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι το μοναδικό εξ αποστάσεως πρόγραμμα στον ελληνόφωνο χώρο, το οποίο προσφέρει επιστημονική εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο των Θεατρικών Σπουδών. Προσφέρονται τρεις κατευθύνσεις σπουδών: Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος. Θεατρική Αγωγή. Υποκριτική και Σκηνοθεσία.

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» προσφέρει επιπρόσθετα επαγγελματικά προσόντα σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού με τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Επιστημονικοί σύμβουλοι για θεατρικές και πολιτιστικές εκπομπές στα Μέσα ενημέρωσης.

  • Υπεύθυνοι για θεατρικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε δημόσιες δομές, την τοπική αυτοδιοίκηση ή σε πολιτιστικούς συλλόγους.

  • Κριτικοί Θεάτρου, Δραματολόγοι, Υπεύθυνοι καλλιτεχνικού προγραμματισμού.

  • Υπεύθυνοι για τη διαχείριση και προώθηση πολιτιστικών προϊόντων.

  • Εκπαιδευτικοί, αφού η μεταπτυχιακή κατάρτισή τους θα τους επιτρέψει να εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική πράξη με θεατρικές τεχνικές που κάνουν το μάθημα πιο δημιουργικό.

Το Πρόγραμμα αναγνωρίζεται από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τα κριτήρια και τις διαδικασίες του και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση σε 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα. Πέρα από την προσφορά επιστημονικής κατάρτισης, το Πρόγραμμα και προσφέρει στη φοιτητική του κοινότητα δυνατότητες εμπλοκής σε καλλιτεχνικά δρώμενα, παραστάσεις, πρακτική μαθητεία και δημιουργική ζύμωση με τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, μέσω τηλεδιαλέξεων, με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές από τον χώρο του θεάτρου.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» παίρνουμε το θέατρο στα σοβαρά!

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Με εξειδίκευση και τεχνογνωσία δεκαπενταετίας στην ψηφιακή εκπαίδευση, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Παρέχει την πολύτιμη ευκαιρία σε όλους όσοι το επιθυμούν να σπουδάσουν από τον προσωπικό τους χώρο και στον δικό τους χρόνο και να αποκτήσουν έναν αξιόπιστο τίτλο σπουδών – πολύτιμο εφόδιο για τη ζωή τους. Με προσιτά δίδακτρα, ευέλικτη οικονομική πολιτική και με τη χορήγηση αριθμού υποτροφιών, το ΑΠΚΥ διευκολύνει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς περιορισμούς. Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από Υπερσύγχρονη Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης, κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση με εφαρμογές και εργαλεία που έχουν εξασφαλίσει χρυσά βραβεία στα Cyprus Education Leaders Awards 2019 & 2020. Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 οι τρεις Σχολές του ΑΠΚΥ προσφέρουν 4 προπτυχιακά και 21 μεταπτυχιακά προγράμματα και 17 ερευνητικές περιοχές για διδακτορικές σπουδές.

Αιτήσεις εισδοχής υποβάλλονται έως τις 25 Μαΐου 2021

αποκλειστικά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ.

www.ouc.ac.cy | Tηλ: (357) 22 411600 | admissions@ouc.ac.cy

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή