Εύα Καϊλή: Ομολόγησε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τη βαλίτσα με 750.000 ευρώ –Την «καίνε» Le Soir και La Repubblica

Σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις από τη βελγική εφημερίδα Le Soir για την Εύα Καϊλή, ενώ ετοιμάζεται να εμφανιστεί την Πέμπτη (22/12) ενώπιον των βελγικών αρχών, που θα κληθούν να αποφασίσουν αν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει στο σωφρονιστικό κατάστημα ή θα αποφυλακιστεί υπό όρους ή μη.

by Times Newsroom

Διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε πως γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών καθώς και την εμπλοκή του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά και του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Δημοσίευμα της «La Repubblica», με τίτλο «Η ομολογία της Εύας Καϊλή: “Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα”», παρουσιάζει αποσπάσματα από την ομολογία της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, τα καθήκοντα της οποίας έχουν ανασταλεί μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς με το Κατάρ. Η γνωστή ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι η 44χρονη πολιτικός ενώπιον των βελγικών αρχών γνώριζε για τόσο για τις δραστηρίοτητες του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όσο και για του Αντόνιο Παντσέρι. «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα» αναφέρουν τα πρακτικά.

Η Εύα Καϊλή μπροστά στον ανακριτή Μισέλ Κλες, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με το Κατάρ, προσπάθησε – σύμφωνα με την «La Repubblica» – να περιορίσει τις δικές της ευθύνες. Κάτι που βρίσκεται σε κοινή γραμμή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος στην ομολογία του τόνισε ότι εκείνη δεν είχε σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τους.

Qatargate: Τι ομολόγησε η Καϊλή

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φραντσέσκο Τζιόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το περιοδικό Knack.

Τις ίδιες πληροφορίες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση παρουσιάζει και η γνωστή βελγική εφημερίδα «Le soir», η οποία μάλιστα αναφέρει ότι όταν η βελγική αστυνομία βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή, εκείνη τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα. Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της 44χρονης πολιτικού εντοπίστηκε σε γνωστό ξενοδοχείο των Βρυξελλών με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά.

Μετά την σύλληψη του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – επιχείρησε να προειδοποιήσει τον φερόμενο ενορχηστρωτή του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι, αλλά και δύο ευρωβουλευτές. Αυτό εξηγεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους «La Repubblica» και «Le soir», γιατί οι βελγικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στην εισαγγελία είναι πεπεισμένοι ότι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα ξέρουν. Οι βελγικές αρχές φαίνεται επίσης να πιστεύουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι το επίκεντρο, ίσως και παρά τη θέλησή της, στις δραστηριότητες του κυκλώματος του Αντόνιο Παντσέρι. Υποστηρίζεται δε ότι η ομάδα «επένδυσε» εν γνώσει της Καϊλή: «Για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ – λένε – ο Panzeri και ο Giorgi επηρέασαν τους διορισμούς των μελών των επιτροπών αλλά και του αντιπροέδρου».

Εύα Καϊλή: Στο παιχνίδι των ερευνών και η Europol

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των βελγικών ΜΜΕ Le Soir και Knack, η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol επισήμανε χθες Δευτέρα ότι «υποστηρίζει τη βελγική έρευνα» σχετικά με το Qatargate και την έρευνα διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Εuropol προσφέρει ανθρώπινη και ειδική τεχνική υποστήριξη στις έρευνες καθώς σημαντικός αριθμός ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών συσκευών κατασχέθηκε από ανακριτές κατά τη διάρκεια είκοσι ερευνών στην Ευρώπη.

Η βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία είχε ήδη επιβεβαιώσει την υποστήριξη της Eurojust -του Οργανισμού της ΕΕ για τη Συνεργασία στον Τομέα της Ποινικής Δικαιοσύνης- στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν αναφορικά με το Qatargate στην Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com