Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο 36χρονος Ιταλός ευρωβουλευτής που εμπλέκει στο Qatargate

«Τα χρήματα ήταν του Παντσέρι. Δεν ήταν δικά μου, ούτε του Φραντσέσκο αυτά τα χρήματα στη βαλίτσα» φέρεται να έχει δηλώσει στις Αρχές η Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il fatto Quotidiano».

by Times Newsroom

«Ο λόγος;», συνεχίζει το δημοσίευμα. «Νομίζω ότι οφείλεται στην ασυλία μου. Ήταν ο σύντροφος που «κρατούσε κάτι γι’ αυτόν» και ίσως «και για το σημερινό αφεντικό του Αντόνιο Κοτσολίνο». Αυτά φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία κατέληξε να συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τις μίζες στην ΕΕ, μαζί με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Ή μάλλον εξαιτίας του συντρόφου της. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

«Η Καϊλή εμπιστεύτηκε τον Τζιόρτζι, αλλά αυτός την πρόδωσε», δήλωσε ο δικηγόρος της μετά το τέλος της 4ωρης συνάντησής τους χθες στις φυλακές Χάρεν. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων σχετικά με τις ομολογίες της Καϊλή «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια».

Η Καϊλή δίνει κι άλλα ονόματα

Η ανάκριση της Καϊλή, σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, παρέχει επίσης πολλές ενδείξεις για το ποιος ήταν ο πυρήνας της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης και τα άτομα που, τουλάχιστον σύμφωνα με την ίδια, περιφέρονται γύρω από αυτήν. Και η Καϊλή δίνει πολλά ονόματα. Ξεκινώντας από εκείνους που σκέφτηκε να προειδοποιήσει αμέσως μετά την επιδρομή στο σπίτι της στις Βρυξέλλες: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Ταραμπέλα, μετά την Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε».

Μετά από αυτά, ο δικαστής Μισέλ Κλεζ φέρεται να την πίεσε περισσότερο. «Ποιος είναι γύρω από τον Παντσέρι; Θέλουμε δύο λομπίστες που τον βοηθούν στο έργο του», ρώτησε ο δικαστής, με την Εύα Καϊλή να απαντά: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει και ήταν ένα quid pro quo».

Πιθανώς τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά κάποιων βοηθών: του πρώην βουλευτή του PD, Zoggia, και νυν βοηθού του ευρωβουλευτή των Δημοκρατικών Pietro Bartolo, της Carola Bennato, τώρα στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Francesca Garbagnati, βοηθού της ευρωβουλευτού του Alessandra Moretti, σημειώνει η εφημερίδα.

Ποιο είναι το νέο πρόσωπο που «καίει» η Εύα Καϊλή με την κατάθεσή της

Ο Μπράντο Μπένιφει είναι Ιταλός Ευρωβουλευτής 36 ετών και ανήκει στο κόμμα του Ματέο Ρέντσι.

Ο συγκεκριμένος ευρωβουλευτής εκλέγεται από το 2014, πράγμα που σημαίνει ότι η εκλογή του στην Ευρωβουλή ήταν σε πολύ νεαρή ηλικία και για αυτό θεωρείται κιόλας κι ο νεότερος εκλεγείς ευρωβουλευτής.

Το όνομα του Μπράντο Μπένιφει και της Αλεσάντρα Μορέτι είναι τα νέα ονόματα που μπαίνουν στο στόχαστρο των ερευνών μετά την κατάθεση της Εύας Καϊλή σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς και ξέπλυμα χρήματος «Qatar Gate».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com