Εύα Καϊλή: Προσφυγή στο Ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την ζωή της Εύας Καϊλή μετά την αποφυλάκισή της.

by Times Newsroom

Αρχικά ο δικηγόρος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την συνεδρίαση της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, μίλησε για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά και για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Δεν παρακολουθώ την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις προς τον Ανακριτή, διότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον Ανακριτή και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας», είπε αρχικά.

«Πιστεύω ότι θα πληροφορηθεί το μέρος της δικογραφίας μόνο αν γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας γιατί τότε μπορεί να κληθεί νομότυπα. Η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας ειδικά δε, εδώ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επάγεται πολύ σοβαρές συνέπειες, μπορεί να «τιναχθεί» στον αέρα ολόκληρη δικογραφία. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην κ. Καϊλή γιατί παραβιάστηκε το δικαίωμα αυτό της κ. Καϊλή, και στις επόμενες μέρες θα γίνει προσφυγή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί η παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Καϊλή. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση Γεωργούλη θα το δώσουμε μετά την άρση της ασυλίας του, την οποία ζητάει και ο ίδιος», συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αναφορικά με την βουλευτική ασυλία της Εύας Καϊλή είπε:

«Υπάρχουν δυο μορφές παραβίασης της βουλευτικής ασυλίας. Μέσα απ΄ τη δικογραφία παρατηρήθηκε από τους Βέλγους συνάδελφους αλλά και από μένα ότι ενώ ακόμα δεν είχε υπάρξει το γεγονός αυτό με τη βαλίτσα, την παρακολουθούσαν μέσα στο Κοινοβούλιο της Ευρωβουλής, αυτό είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν στοιχεία ότι παρακολουθείτο η Εύα Καϊλή πριν αρθεί η ασυλία της και αυτό δημιουργεί τεράστιο νομικό θέμα.

«Εάν γίνει δεχτή από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ακυρώνεται η προδικασία και ξεκινάει από την αρχή. Το κοινοβούλιο δεν ήξερε ότι παρακολουθείτο η κ. Καϊλή. Η μία δυνατότητα είναι να παραδεχτεί το κοινοβούλιο ότι την παρακολουθούσε, και έτσι ακυρώνεται η διαδικασία που έχει γίνει, και ακυρώνονται όλες οι ανακριτικές πράξεις. Εμείς δεν πάμε όμως με αυτό, έχουμε συγκεντρώσει πολλά στοιχεία που αποδομούνται τις κατηγορίες που έχει προσάψει ο Παντσέρι στην  Εύα Καϊλή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Πώς είναι η ζωή της Εύας Καϊλή τώρα;

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπάρχει μία κανονικότητα. Το σημαντικό είναι ότι έχει κάθε μέρα μαζί της το παιδί της. όλο το χρονικό διάστημα κοιτάει τα αρχεία της, τα μηνύματά της όλο το παρελθόν για να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι μεγάλο το βάρος να σου λένε ότι έχεις δωροδοκηθεί, και μάλιστα όταν εκλέγεσαι πολλά χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή