Εύα Καϊλή: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην σύλληψή της – Γιατί την εκμεταλλέυτηκε ο Παντσέρι

Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που θα βοηθήσει στην απελευθέρωσή της - Αποκαλύψεις της βελγικής εφημερίδας LeSoir

by Times Newsroom

Η βελγική εφημερίδα «Le Soir» προχώρησε σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη για την Εύα Καϊλή και τους λόγους που οι Βελγικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψή της για την υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς, Qatar Gate.

Όπως μεταφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha από τον ανταποκριτή Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη ο Ιταλός διευθυντής της εφημερίδας ανέφερε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, Αλέξανδρο.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, ένας από τους πρωτοστάτες της αποκάλυψης της υπόθεσης, αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η Εύα Καϊλή βρέθηκε στο δίκτυο που είχε χτίσει ο Παντσέρι, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν για τον Ιταλό Ευρωβουλευτή. Όπως σημείωσε, η αξία της Εύας Καϊλή ήταν μεγάλη για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς, σύμφωνα με τον διευθυντή της Le Soir, o Παντσέρι την εκμεταλλεύτηκε, επειδή αποτελούσε ένα ισχυρό πρόσωπο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για τη «δουλειά» του, κοινώς να ασκεί επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ και το Μαρόκο. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ανεπίσημες έρευνες για το Qatar Gate είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπου και άρχισαν να σημειώνονται τα μπαράζ συλλήψεων στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε ότι το «κλειδί» στην έρευνα είναι η βουλευτική ασυλία, η οποία κάποιες φορές δεν επιτρέπει ή περιορίζει, μάλιστα, τη δουλεία της Αστυνομίας στο Βέλγιο. Όσον αφορά στην απελευθέρωση της κατηγορούμενης Ευρωβουλευτού σημειώνει ότι το στοιχείο που θα «μετρήσει» για την απελευθέρωσή της θα αποτελέσει το γεγονός αν θα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα προκαλέσει προβλήματα στην πορεία των ερευνών.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com