Εύα Καϊλή: Το σενάριο να αφεθεί ελεύθερη – H συνάντηση με τον δικηγόρο της στις φυλακές και οι κωδικές ονομασίες των Τζόρτζι- Παντσέρι

Η ώρα της κρίσης φθάνει για την Εύα Καϊλή.

by Times Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ. Οι βελγικές αρχές εξετάζουν τα «θολά σημεία» και τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί αύριο ενώπιον του προδικαστικού τμήματος όπου θα αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, έχει ήδη προφυλακιστεί ενώ -κατά πληροφορίες- ομολόγησε τις πράξεις του και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η κ. Καϊλή. Την Πέμπτη θα διευκρινιστεί εάν η στάση του αυτή θα λειτουργήσει ευνοϊκά. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για την υπόθεση με βελγικά και ιταλικά ΜΜΕ να ενημερώνουν για όλες τις πτυχές του σκανδάλου, με εκτενή δημοσιεύματά τους.

Χθες, η ιταλική La Repubblica μετέδωσε πως η κα Καϊλή ομολόγησε πως γνώρισε για τη δράση του κυκλώματος διαφθοράς, ενώ μετέφερε να πληροφορίες για μερικά τηλεφωνήματα που φέρεται να έκανε μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι. Κατά το ιταλικό μέσο, επιχείρησε να ενημερώσει τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται «εγκέφαλος», αλλά και δύο ευρωβουλευτές, που δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά τους.

Παράλληλα, η βελγική Le Soir σημείωσε πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να πάρει τα χρήματα από το σπίτι της. Τα τηλεφωνήματα και το αίτημα στον πατέρα της ήταν αυτά που οδήγησαν στη σύλληψή της, καθώς – κατά τη Repubblica – οι Αρχές δεν είχαν σκοπό να την προσαγάγουν, αρχικά.

Ο δικηγόρος της, ωστόσο, διέψευσε τις πληροφορίες σημειώνοντας, χαρακτηριστικά: «Η κα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Η κα Καϊλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα».

Η υπερασπιστική της γραμμή

Στις φυλακές του Χάρεν παραμένει η Εύα Καϊλή η οποία συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ενόψει της αυριανής κρίσιμης κατάθεσής της στον ανακριτή.

Σύμφωνα με το Mega, κατά την αυριανή απολογία της η Εύα Καϊλή θα πει ότι ήξερε για τη συνεργασία του συντρόφου της με τον πρώην ευρωβουλευτή και εργοδότη του, Παντσέρι. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, φέρεται να τον παρότρυνε να «μην τον εκμεταλλεύεται» δουλεύοντας πολλές ώρες για αυτόν, αλλά εάν έπαιρνε χρήματα, αυτά να ήταν νόμιμα. Στο ίδιο μήκος κύματος, θα δηλώσει παντελή άγνοια για παράνομες δραστηριότητες στις οποίες φέρεται να εμπλέκεται ο σύντροφός της.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού μίλησε σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκίας από το Κατάρ και -μεταξύ άλλων- τόνισε ότι τα έγγραφα που δείχνουν δωροδοκία προς την ίδια και τους συγγενείς της είναι πλαστά.

«Τα έγγραφα που εμφανίζουν το κράτος του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ να δωροδοκούν την Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειάς της σε τραπεζικούς λογαριασμούς ονομαστικούς στον Παναμά είναι προδήλως και εμφανέστατα πλαστά» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Θα ζητήσουμε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει ποιος είναι ο πλαστογράφος και ποιες οι σκοπιμότητές του» προσέθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το μυστικό ραντεβού Τζόρτζι – Παντσέρι με Καταριανούς

Η τελευταία αποκάλυψη έρχεται από την ιστοσελίδα il Fatto Quoditiano η οποία κάνει λόγο για μια κινηματογραφικού τύπου συνάντηση στις 10 Οκτωβρίου ανάμεσα στον Παντσέρι, τον Τζόρτζι και μια αντιπροσωπεία Καταριανών που βρισκόταν στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ.

Η συνάντηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher’s το οποίο είναι διάσημο στο Βέλγιο για τους εύπορους πελάτες του καθώς αρκετές φορές έξω από αυτό σταθμεύουν Rolls Royce, Jaguar και Ferrari.

Μία ημέρα πριν τη συνάντηση στο ξενοδοχείο αυτό είχε καταλύσει η αποστολή από τη Ντόχα με επικεφαλής τον Καταριανό υπουργό Εργασίας, Αλί μπιν Σαμίχ αλ Μάρι. Η ομάδα των Καταριανών, η οποία είχε κλείσει τη σουίτα του 4ου ορόφου του ξενοδοχείου, είχε αφιχθεί στις Βρυξέλλες με στόχο μια κρίσιμη ακρόαση του υπουργού Εργασίας από την υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να απαντήσει σχετικά με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το Μουντιάλ.

Χρήματα που έφταναν με τη μορφή μετρητών από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών, συναντήσεις στο Παρίσι κατά τις οποίες οι λέξεις «γραβάτες» και «ρούχα» ήταν κωδικοποιημένες ονομασίες για τις δεσμίδες χρημάτων, στενές επαφές με το Μαρόκο και το Κατάρ, αλλά και ένα «συμβόλαιο» με τη Μαυριτανία. Αυτές είναι μερικές από τις αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας.

Για τις βελγικές Αρχές, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, υπέρ του Μαρόκου ήταν και ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο (που είναι σε διαθεσιμότητα πλέον), ο οποίος αντικατέστησε τον Παντσέρι. «Μέσω του πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Άτμο, ο οποίος έφερνε χρήματα κάθε τόσο, αλλά όχι σε τακτική βάση», φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ο Τζόρτζι και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζω το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι, στο διαμέρισμά του. Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα», φέρεται να αποκάλυψε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com