Ευαγγελία Λιακούλη: «Κυνική παραδοχή της Κυβέρνησης: “η διαβούλευση είναι τυπική διαδικασία… εμείς κυβερνάμε”»

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής που νομοθετήσαμε τη διαβούλευση το 2012, με το νόμο 4048/2012, θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά είναι μια διαδικασία ουσίας και δημοκρατίας

by Times Newsroom

Την θέση της Κυβέρνησης που εκφράστηκε από τον  Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, καυτηριάζει η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος  Αλλαγής, Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο Υπουργός Εσωτερικών προέβη σε μια ανοίκεια για τα πολιτικά ήθη της Ελληνικής Δημοκρατίας δήλωση, στο πλαίσιο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για Επίκαιρη Ερώτηση που του κατέθεσα αναφορικά με το αδιέξοδο των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δήλωσε επί λέξει: «Παρεμπιπτόντως για τα ζητήματα της διαβουλεύσεως, γιατί συχνά διαφωνούμε, θα σας το πω για μια ακόμη φορά. Η διαβούλευση είναι τυπική διαδικασίαΔεν είμαστε καθόλου θεσμικά και νομικά υποχρεωμένοι ως Κυβέρνηση να σας ενημερώνουμε για τις προθέσεις μας. Αυτές εκδηλώνονται την ώρα που επιλέγουμε εμείς, με τον τρόπο που επιλέγουμε εμείς και διαβουλευόμαστε έτσι όπως προβλέπει ο νόμος και έτσι όπως προβλέπει ο Κανονισμός στο Κοινοβούλιο. Κατά τα λοιπά, αν επιλέξετε κάποια στιγμή να στηρίξετε την Κυβέρνησή μας, τότε βεβαίως θα αλλάξουν οι σχέσεις μας. Μέχρι τότε, οι σχέσεις είναι καθαρές. Εμείς κυβερνάμε, εσείς αντιπολιτεύεστε.»

Η δήλωση αυτή, μέσα στο Κοινοβούλιο, αποτελεί κυνική παραδοχή της χείριστης τακτικής, που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση της ΝΔ, όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν είπε ψέματα ο κ Βορίδης, ούτε δίστασε να κάνει δημόσια αυτή την παραδοχή.

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής που νομοθετήσαμε τη διαβούλευση το 2012, με το νόμο 4048/2012, θεωρούμε ότι όχι μόνο δεν είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά είναι μια διαδικασία ουσίας και δημοκρατίας.

Εμείς, πιστεύουμε στους θεσμούς, σεβόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες, εμμένουμε στην αξία και στην ποιότητα του ειλικρινούς κοινοβουλευτικού διαλόγου μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Αυτό επιτάσσουν οι διαχρονικές αρχές, οι αξίες μας και η πολιτική ηθική μας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή