Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου: Χρυσή η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην

Το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην γυναικών κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο. Αυτό είναι και το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας μέχρι τώρα.

by Times Newsroom

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μόναχο, αφού τερμάτισε κρατώντας την ελληνική σημαία, καλύπτοντας την απόσταση σε δύο ώρες, 46 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα.

Η 37χρονη (!) Ντρισμπιώτη, είχε… προειδοποιήσει για την εξαιρετική της κατάσταση, τον προηγούμενο μήνα, καθώς τερμάτισε 4η στην ίδια απόσταση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν.

Ποια είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι γεννημένη στην Καρδίτσα. Εκεί ζει και γυμνάζεται, μέχρι και σήμερα. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Για ένα μεγάλο διάστημα είχε σταματήσει το βάδην και τον πρωταθλητισμό, όπως φάνηκε όμως ήταν μια απλή παύση, καθώς επέστρεψε δριμύτερη και οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται η μια μετά την άλλη.

Έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, 2021), σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν «χάλκινη» το 2013 στους Μεσογειακούς Αγώνες, κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021) και το Αργυρό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία τόσο στο Παγκόσμιο (2022) όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021).

Η μεγαλύτερη αθλητική της διάκριση είναι η όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Επιπλέον, η Αντιγόνη είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Αθλητισμού για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com