Ευθανασία στο μικρό κοάλα που τραυματίστηκε βαριά στις πυρκαγιές της Αυστραλίας

by Times Newsroom 1

Πριν λίγο καιρό, το βίντεο από την Αυστραλία με μία γυναίκα να σώζει μέσα από τις φλόγες ένα κοάλα είχε γίνει viral, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

Ο Λούις – όπως ονόμασαν το κοάλα – μεταφέρθηκε σε κέντρο περίθαλψης με πολύ σοβαρά εγκαύματα στα πόδια και στο στήθος και για ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα, η γυναίκα που τον έσωσε, επισκέφθηκε το κοάλα μετά από μερικές ημέρες.

The Independent

@Independent

Lewis the koala, who was filmed being rescued from bushfires in Australia by a grandmother, has sadly died

Ενσωματωμένο βίντεο

Τελικά, δυστυχώς τα εγκαύματα που είχε υποστεί το ζώο από τις φλόγες ήταν τόσο βαθειά που οι γιατροί αποφάσισαν να κάνουν ευθανασία στον Λούις για να μην υποφέρει άλλο.

Nine News Australia

@9NewsAUS

RIP LEWIS: There’s been a sad update on Lewis, the badly burnt koala that captured our hearts during the bushfire crisis.

Unfortunately, Lewis was unable to overcome his injuries and was humanely put to sleep at the Port Macquarie Koala Hospital. http://9Soci.al/dcgr30pWrEC 

Προβολή εικόνας στο Twitter
Φόβοι για εκατοντάδες νεκρά κοάλα στις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες κοάλα έχουν σκοτωθεί σε πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε θαμνώδη περιοχή στην ανατολική Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η υπηρεσία προστασίας της πανίδας της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας εξέφρασε την ανησυχία της για αυτό «τον ιδιαίτερο πληθυσμό» των κοάλα που ζουν στην περιοχή που καταστράφηκε από τις φλόγες.

Πυροσβέστες εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά αυτή η οποία φαίνεται ότι ξεκίνησε από κεραυνό το Σάββατο σε μια περιοχή περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ. Ήδη έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα.

«Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο», εξήγησε η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι.

«Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός», κατήγγειλε.

Η εκχέρσωση και η αλλαγή χρήσης της περιοχής έχει οδηγήσει στην απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος των κοάλα, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η γενετική τους ποικιλομορφία.

Περισσότερες από 70 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ξηρασία. Η κατάσταση όμως έχει βελτιωθεί κοντά στο Πορτ Μάκαρι, όπου έχουν σταλεί πυροσβεστικά αεροπλάνα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή