Ευθείες απειλές Ερντογάν: Η Αθήνα είναι στην εμβέλεια του πυραύλου Tayfun

Ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί και καλεί την Ελλάδα «να συμμαζέψει τα μυαλά της».

by Times Newsroom

Η ακραία ρητορική κατά της Ελλάδας δεν έχει τέλος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο Τούρκος Πρόεδρος, ορμώμενος από τη δοκιμή του πυραύλου Tayfun, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Έλληνες τρελάθηκαν από αυτό.

«To τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυμε την εμβέλεια του, δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan» είπε.

Κατηγόρησε την Ελλάδα για επιθετική και εχθρική στάση λέγοντας: «Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας (σ.σ. Τayfun) αντί να παράγουμε λόγια. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις».

Η Θράκη και το φυσικό αέριο

Ο Ερντογάν μίλησε και για το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα: «Το υπουργείο Ενέργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες».

Όσο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί  ήταν ένα απωθημένο των νεανικών του χρόνων, όταν μαζί με άλλους νεαρούς φίλους και ομοϊδεάτες του συμμετείχαν σε συλλαλητήρια για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα.

«Δόξα τω Θεώ είχαμε την τύχη να το ανοίξουμε. Είναι αδύνατο να το ξεχάσουμε αυτό. Σπάσαμε τις αλυσίδες και απελευθερώσαμε την Αγία Σοφία», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com