Ευτυχία Γιαννάκη: «Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου» | Εκδόσεις Ίκαρος

by Times Newsroom

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το νέο παραμύθι της Ευτυχίας Γιαννάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου.

Πρόκειται για τη δεύτερη παιδική ιστορία μυστηρίου της βραβευμένης συγγραφέα με ήρωες τους Πιτσιμπουίνους και κεντρικό χαρακτήρα, σε ρόλο ντετέκτιβ, τον Μικρό Μπλε.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, ξυπνά ένα πρωί και ανακαλύπτει πως έχουν εξαφανιστεί ο Μακαρόνης και η Μυστήρια Τζεντού. Η διπλή εξαφάνιση έχει αναστατώσει όλο το νησί και ο Μπλε, με τη βοήθεια της Αντελί αναλαμβάνουν την υπόθεση που θα τους οδηγήσει σε μια νέα περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις, μυστήρια μηνύματα και απρόσμενες γλίστρες!

Σύντομα τα Πιτσιμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι σε αυτή την ιστορία τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι το μυστήριο, για να λυθεί, απαιτεί ικανότητες που δεν φαντάζονται ότι έχουν.

Έγραψαν για τον πρώτο τίτλο της σειράς, Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο:

«…τολμάω να πω ότι είναι μια τέλεια εισαγωγή στην αστυνομική λογοτεχνία για λιλιπούτειους αναγνώστες! […] Η στρατηγική των ντετέκτιβ βήμα-βήμα, γραμμένη για μικρά παιδιά από την Ευτυχία Γιαννάκη των αστυνομικών για ενήλικες και έξοχα εικονογραφημένη από τη Σοφία Τουλιάτου».

―Μαρίζα Ντεκάστρο, Ο Αναγνώστης

«…Ο πρωταγωνιστής της Ευτυχίας Γιαννάκη στους Πιτσιμπουίνους, ο Μικρός Μπλε, κλείνει το μάτι στον ντετέκτιβ Χάρη Κόκκινο της Τριλογίας της Αθήνας και αναγνώστες από τριών ετών έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τη φαντασία, τη γλωσσοπλαστική ικανότητα και το λεπτό χιούμορ της συγγραφέα».

―Γεωργία Καρκάνη, Womantoc.gr

«…Η συγγραφέας ακολουθεί, σχεδόν τελετουργικά, όλα τα βασικά βήματα ενός mystery fiction ενηλίκων, προσαρμόζοντάς το όμως κατάλληλα στην ηλικία των παιδιών όπου απευθύνεται.[…] Μια πραγματικά σπουδαία δουλειά».

―Απόστολος Πάππος, Elniplex.com

Λίγα λόγια από την Ευτυχία Γιαννάκη:

Η μετάβασή μου στην παιδική λογοτεχνία που ξεκινάει με τους Πιτσιμπουίνους, μια σειρά παιδικού μυστηρίου, που έχει ως στόχο να φέρει το μυστήριο και τους τρόπους διαχείρισής του σε πολύ μικρές ηλικίες. Ενώ υπάρχουν πολλά βιβλία μυστηρίου για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά με μια σύντομη έρευνα θα διαπιστώσει κανείς ότι στις πολύ μικρές ηλικίες η παραγωγή είναι περιορισμένη, στις ηλικίες δηλαδή που τα περισσότερα αποτελούν ένα μυστήριο. Η πρόκληση σε αυτή τη περίπτωση είναι να χρησιμοποιηθούν σχήματα εξιχνίασης ή λύσης του μυστηρίου που υπάρχουν και στη λογοτεχνία ενηλίκων, βεβαίως μέσα σ’ ένα καλοδουλεμένο κουκούλι που καθιστά την ιστορία κατάλληλη για μικρά παιδιά.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η Ευτυχία Γιαννάκη από μικρή άκουγε για τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους. Χρειάστηκε σαράντα χρόνια να λύσει το μεγάλο μυστήριο και να εντοπίσει το Πίτσι Πίτσου. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του νησιού, σε μια καλύβα στην παραλία, γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για παιδιά και μεγάλους.

Η Σοφία Τουλιάτου δεν είχε ιδέα για τους Πιτσιμπουίνους μέχρι που συνάντησε την Ευτυχία. Από τότε έχει βάλει στόχο να συναντήσει (και να ζωγραφίσει) και τους ίδιους, έναν έναν, ώστε να μάθουν όλοι την όψη, τις συνήθειες και τις περιπέτειές τους.  

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί:

Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο


Πληροφορίες έκδοσης
 • Ευτυχία Γιαννάκη
 • Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου
 • ΣΕΙΡΑ: Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια
 • ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σοφία Τουλιάτου
 • ISBN: 978-960-572-306-4
 • ΣΕΛΙΔΕΣ: 36
 • ΣΧΗΜΑ: 22 x 22 εκ.
 • ΤΙΜΗ: 13,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
 • ΒΑΡΟΣ: 328 γρ.
 • ΗΛΙΚΙΕΣ: από 3 ετών
 • Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή