Φάουτσι: Η Όμικρον βαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση

«Δεν θέλουμε να έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά φαίνονται σαν να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή τη στιγμή».

by Times Newsroom

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξέφρασε αισιοδοξία ότι το κύμα της Όμικρον που προκάλεσε ρεκόρ σε λοιμώξεις και νοσηλείες θα κορυφωθεί σύντομα, αν και αυτή η μείωση δεν θα είναι ομοιόμορφη σε όλες τις ΗΠΑ.

«Τα πράγματα φαίνονται καλά», είπε ο Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, στην εκπομπή «This Week» του ABC την Κυριακή. «Δεν θέλουμε να έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά φαίνονται σαν να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση αυτή τη στιγμή».

Οι μολύνσεις «αρχίζουν να μειώνονται αρκετά απότομα» στις Βορειοανατολικές και Μεσοδυτικές ΗΠΑ, είπε ο Φάουτσι, σύμφωνα με την τροχιά της παραλλαγής στη Νότια Αφρική και σε άλλα μέρη. Είπε ότι αναμένει ότι οι πολιτείες στον Νότο και στη Δύση όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται θα ακολουθήσουν σύντομα την ίδια καθοδική πορεία, ανάλογα εν μέρει από τα ποσοστά εμβολιασμού.

«Πιστεύω ότι θα αρχίσετε να βλέπετε μια ύφεση σε ολόκληρη τη χώρα», είπε. «Μπορεί να υπάρχει λίγο περισσότερος πόνος και ταλαιπωρία με νοσηλεία σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις εμβολίου».

Ο Φάουτσι σκιαγράφησε δύο πιο μακροπρόθεσμα σενάρια για τον Covid-19 καθώς η πανδημία μπαίνει στο τρίτο έτος της.

Το πρώτο είναι ότι ο Covid-19 γίνεται «λιγότερο λοιμογόνος» και μπορεί να ελεγχθεί. «Δεν το εξαφανίζετε, αλλά πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που ουσιαστικά ενσωματώνεται στις γενικές λοιμώξεις του αναπνευστικού με τις οποίες έχουμε μάθει να ζούμε», είπε.

Το χειρότερο σενάριο είναι η εμφάνιση μιας ακόμα πιο επικίνδυνης παραλλαγής, είπε. Είπε ότι αυτή η δυνατότητα είναι περισσότερος λόγος για τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και να λάβουν αναμνηστικά εμβόλια και να καταστήσουν τις δοκιμές και την ιατρική θεραπεία ευρύτερα διαθέσιμες.

με πληροφορίες από Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com