Φάουτσι: Μήνυμα κατά του εφησυχασμού για την Όμικρον – Μπορεί να γεμίσουν τα νοσοκομεία

Τα σχόλια του κορυφαίου Αμερικανού ανοσιολόγου έρχονται την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε όλο τον κόσμο

by Times Newsroom

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση έναντι της μετάλλαξης Όμικρον παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα συμπτώματά της μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρά, επειδή ο όγκος των κρουσμάτων δύναται να κατακλύσει τα νοσοκομεία, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

«Το θέμα για το οποίο δεν θέλουμε να εφησυχάσουμε, είναι ότι όταν έχεις τόσο μεγάλο όγκο νέων λοιμώξεων μπορεί να παρακάμψει μια μείωση της σοβαρότητας της νόσου», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι στο ABC.

«Έτσι, εάν έχετε πολλούς, πολλούς, πολλούς περισσότερους ανθρώπους που νοσούν λιγότερο σοβαρά, αυτό μπορεί να εξουδετερώσει τη θετική επίδραση της μικρότερης σοβαρότητας για την εμφάνιση βαρύτερων συμπτωμάτων», δήλωσε ο Φάουτσι.

Τα σχόλια του Φάουτσι έρχονται την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Προκαταρκτικά στοιχεία από τη Σκωτία δείχνουν ότι το στέλεχος Όμικρον «σχετίζεται με μείωση κατά δύο τρίτα του κινδύνου νοσηλείας στο νοσοκομείο Covid-19 σε σύγκριση με το Δέλτα».

Παρόλα αυτά, οι νέες καθημερινές μολύνσεις με Όμικρον στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει εκείνες του κύματος δέλτα, ανέφερε το CNN. Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν σχεδόν 1.900 πτήσεις για το Σαββατοκύριακο των εορτών, λόγω της έλλειψης προσωπικού που συνδέεται με την έξαρση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει ότι “δεν θα έχουμε υπερφόρτωση των νοσοκομείων, ιδίως στις περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ατόμων”, δήλωσε ο Φάουτσι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή