Φελίσιτι Χάφμαν, Αμερικανίδα ηθοποιός

by Times Newsroom
Share this

Η Φελίσιτι Χάφμαν (Felicity Kendall Huffman, 9 Δεκεμβρίου 1962) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Είναι περισσότερο γνωστή για το ρόλο της Dana Whitaker στην κωμική σειρά Sports Night (1998–2000), για τον οποίο έλαβε μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, και για το ρόλο της Λινέτ Σκάβο, μία από τις 4 βασικές πρωταγωνίστριες της επιτυχημένης σειράς Νοικοκυρές Σε Απόγνωση (2004–2012). Με αυτό το ρόλο έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε ένα Emmy καλύτερης ηθοποιού και 3 Screen Actors Guild Awards.

Το 2005, υποδύθηκε μια τρανς γυναίκα στην ταινία Transamerica, για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα γυναικείας ερμηνείας και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, μεταξύ δεκάδων άλλων βραβεύσεων διεθνώς. Έχει επίσης παίξει σε ταινίες όπως Το Γύρισμα της Τύχης, Στημένο Παιχνίδι, Magnolia, Σπίτι με Κανόνες και Η Φοίβη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Από το 2014, είναι η πρωταγωνίστρια της δραματικής σειράς American Crime, για την οποία έχει λάβει 2 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, 3 υποψηφιότητες για Emmy Α’ γυναικείου ρόλου σε σειρά μικρού μήκους και 1 βραβείο Screen Actors Guild award.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή