Φιλιππίνες: Φονικό το πέρασμα της καταιγίδας «Agaton» – 24 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Πάνω από 13.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

by Times Newsroom

Τις Φιλιππίνες σφυροκοπάει η τροπική καταιγίδα «Agaton» -ενώ αναμένεται και ο «Malakas»– και μέχρι στιγμής 24 άτομα έχουν σκοτωθεί από πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ πάνω από 13.000 έχει χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν κυρίως στις κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες, ενώ περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έσπευσαν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης καθώς η καταιγίδα πλημμύρισε σπίτια, χωράφια και κατέστρεψε δρόμους και καλώδια ρεύματος.

Επίσης, ο αξιωματικός διαχείρισης φυσικών καταστροφών στην πόλη Μπειμπέι, ο Ράις Αουστέρο δήλωσε ότι η κεντρική επαρχία Λέιτε υπέστη τις περισσότερες ζημιές, με τις κατολισθήσεις να σκοτώνουν 21 ανθρώπους σε τέσσερα χωριά.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook δείχνουν πολλά σπίτια στο χωριό Μπούνγκα, ένα από τα πλέον πληγέντα στην επαρχία Λέιτε, καλυμμένα με λάσπη μέχρι τις στέγες.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιντανάο, νησί στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε νωρίτερα η Εθνική Υπηρεσία για τις Φυσικές Καταστροφές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com