Φιλιππίνες: Οι αρχές επιβεβαιώνουν την εξάπλωση της Όμικρον, ενώ ο αριθμός κρουσμάτων καταγράφει ρεκόρ

Με πάνω από 3,16 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 53.000 θανάτους, οι Φιλιππίνες έχουν τον υψηλότερο, μετά την Ινδονησία, αριθμό μολύνσεων και θυμάτων της COVID-19 στη νοτιοανατολική Ασία.

by Times Newsroom

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων επιβεβαίωσε σήμερα την τοπική εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στις περιοχές γύρω από τη Μανίλα, ενώ τα κρούσματα κατέγραψαν ρεκόρ για τρίτη συνεχή ημέρα.

«Βλέπουμε μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον εντός της κοινότητας στην περιοχή της πρωτεύουσας», δήλωσε η Μαρία Ροζάριο Βεργκέιρε, αξιωματούχος του υπουργείου, σε ενημέρωση.

Η περιοχή αυτή καλύπτει 16 πόλεις όπου κατοικούν πάνω από 13 εκατ. άνθρωποι.

Η μετάδοση εντός της κοινότητας της παραλλαγής Όμικρον χαρακτηρίζεται από απότομη αύξηση στα κρούσματα, δήλωσε η Βεργκέιρε, προσθέτοντας ότι η κορύφωση των μολύνσεων μπορεί να έλθει από τα τέλη αυτού του μήνα έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το υπουργείο ανακοίνωσε 39.004 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα. Με πάνω από 3,16 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 53.000 θανάτους, οι Φιλιππίνες έχουν τον υψηλότερο, μετά την Ινδονησία, αριθμό μολύνσεων και θυμάτων της COVID-19 στη νοτιοανατολική Ασία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή