Φινλανδία: «Συγγνώμη» από την πρωθυπουργό που ήρθε σε επαφή με κρούσμα και δεν απομονώθηκε

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν ένα φινλανδικό περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία της σε ένα γεμάτο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

by Times Newsroom

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν ζήτησε συγγνώμη από το κοινό την Τετάρτη μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας της σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και αφού είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Εξωτερικών.

«Έκανα λάθος. Θα έπρεπε να είχα εξετάσει την κατάσταση πιο προσεκτικά», είπε η Μάριν σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle το βράδυ της Τετάρτης.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας  αποφάσισε να μην χαλάσει τη βραδινή της έξοδο το Σάββατο παρόλο που της είπαν ότι είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό την προηγούμενη μέρα.  Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, το περιβάλλον της είχε επιβεβαιώσει, σε πρώτη φάση, ότι οι σχετικές οδηγίες για τον κορωνοϊό, που βρίσκονται σε ισχύ, δεν την υποχρέωναν να τεθεί σε απομόνωση, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τη νόσο.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν ένα φινλανδικό περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία της σε ένα γεμάτο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Πώς εκτέθηκε στον Covid;

Ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Μίκα Λίντιλα παρακολούθησε έναν αγώνα φλόρμπολ μεταξύ της Φινλανδίας και της Λετονίας την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι του δόθηκε η συμβουλή να αποφύγει την επαφή με άλλους, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα Helsingin Sanomat.

Ο υπουργός Άμυνας Άντι Κάικονεν πήγε επίσης σε δείπνο το Σάββατο, ενώ η υπουργός Οικονομικών Αννίκα Σάαρικο και ο υπουργός Επιστήμης και Πολιτισμού Άντι Κούρβινεν ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στην ίδια εκδήλωση για να αποφύγουν τις επαφές, ανέφερε η απογευματινή εφημερίδα Ilta-Sanomat την Τρίτη.

Και οι τρεις υπουργοί εκτέθηκαν στον κορωνοϊό την Παρασκευή σε συνάντηση στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χάβιστο, ο οποίος το Σάββατο βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Η Μάριν είπε ότι βρισκόταν σε ένα εστιατόριο όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον υφυπουργό της που την ενημέρωσε ότι είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό. «Είπε ότι οι υπουργοί δεν θα τεθούν σε καραντίνα επειδή όλοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως», έγραψε η ίδια στο Facebook, εξηγώντας γιατί συνέχισε τις κοινωνικές της επαφές.

Το γραφείο της πρωθυπουργού ανακοίνωσε αργότερα ότι έστειλε στους εκτεθειμένους υπουργούς δύο μηνύματα το Σάββατο, συνιστώντας τους να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα.

Η Μάριν είπε ότι είχε αφήσει το επαγγελματικό τηλέφωνό της στο σπίτι και αντ’ αυτού βασίστηκε στους βοηθούς της που την βρήκαν στο προσωπικό της τηλέφωνο.

Έκτοτε, η Μάριν έκανε δύο τεστ Covid-19 που ήταν αρνητικά. Οι Λίντιλα και Κάικονεν ήταν επίσης αρνητικοί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή