Φλώρινα: Τρεις αρκούδες νεκρές από πυροβολισμούς μέσα σε έναν μήνα

Έκκληση για τον εντοπισμό των δραστών απευθύνει ο «Αρκτούρος»

by Times Newsroom

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την οργάνωση «Αρκτούρος», η εγκληματική δράση αγνώστων στο Σκλήθρο Φλώρινας, οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις αρκούδες μέσα σε έναν μήνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Αρκτούρος» σε σχετική του ανακοίνωση, την Παρασκευή 12 Αυγούστου πολύ κοντά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα εντοπίστηκαν δύο νεκρές αρκούδες, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μία ακόμη, η οποία επίσης είχε πυροβοληθεί. Η πρώτη μάλιστα ήταν νεαρή ενήλικη που βρισκόταν ακόμα σε φάση θηλασμού, κάτι που συνεπάγεται ότι τα μικρά της είναι πλέον ορφανά. Την αρκούδα εντόπισε αγρότης που ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου». Ο θάνατος επήλθε από ένα μόλις τραύμα που έφερε στα πλευρά, ωστόσο το βλήμα τραυμάτισε το ζώο ενδοκοιλιακά και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα περιστατικά συνέβησαν εντός των ορίων περιοχής Natura.

Ο «Αρκτούρος» κάνει λόγο για «σοβαρό έγκλημα κατά της βιοποικιλότητας» και καλεί τις αρμόδιες αρχές «να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του εγκλήματος και να προχωρήσουν σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διότι η συνεχιζόμενη ατιμωρησία φέρνει, δυστυχώς, και νέες δολοφονίες προστατευόμενων ειδών».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή