Focus: Η Ρωσία έχασε τον πόλεμο με την Ουκρανία – Ο Πούτιν έχει μια ευκαιρία να καλύψει την ήττα του

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται για ένατη εβδομάδα

by Times Newsroom

Η Ρωσία στη πραγματικότητα έχει χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και έχει ηττηθεί στο πολιτικό σκέλος, κατάσταση που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ακόμη και αν κερδίσει στο πεδίο των μαχών, αναφέρει ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής Thomas Jäger στο περιοδικό Focus.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο focus.de το δημοσίευμα με τίτλο «Ο Πούτιν έχει μόνο μία ευκαιρία να καλύψει τη συντριπτική του ήττα στην Ουκρανία», ο αναλυτής τονίζει πως «η Ρωσία έχει ήδη χάσει τον πόλεμο – δεν μπορεί να επιτύχει τους πολεμικούς της στόχους. Ο μόνος τρόπος για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να μην αφήσει την ήττα να γίνει εμφανής, είναι να βρει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «στο τέλος αυτού του πολέμου, η Ρωσία δεν θα είναι η τρίτη παγκόσμια δύναμη στην οποία ο Πούτιν ήθελε να αναβαθμίσει τον “ρωσικό λαό” με τις νεο ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, αλλά μια τεράστια πεδιάδα με έλλειψη οικονομικών πόρων και πυρηνικούς πυραύλους».

Επίσης, σύμφωνα με τον Thomas Jäger, ο Πούτιν «βασίστηκε σε υπερβολικά αισιόδοξα σενάρια για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σε μια μη ρεαλιστική εκτίμηση της συνολικής κατάστασης, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στη χώρα του».

Η λύση στο πόλεμο

Ο Γερμανός πολιτικός αναλυτής σημειώνει στο Focus, ότι η εξεύρεση λύσης είναι αρκετά δύσκολη μεν, αλλά όχι και αδύνατη. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει πρώτα «η Ρωσία να χάσει τον πόλεμο και ο πρόεδρος Πούτιν να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου».

Έπειτα τονίζει πως πρέπει «να βρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την επίτευξη ενός εδαφικού και πολιτικού συμβιβασμού, με το Κίεβο να διατηρεί την ουδετερότητα του και τα ρωσικά στρατεύματα να αποχωρούν από το ουκρανικό έδαφος».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «εκτός από μια στρατιωτική νίκη του Πούτιν που θα κατέληγε σε πολιτική ήττα, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αποφύγει την ταπείνωση είναι να βρει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων με τους Ουκρανούς. Προφανώς, όμως ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό “μάτι”».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή