Φώφη Γεννηματά: Με τα μέτρα της κυβέρνησης διευρύνονται οι ανισότητες

by Times Newsroom 1

Tα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, οι σχεδιασμοί για νέο εργασιακό νόμο και η λειτουργία του Δημοσίου ήταν τα θέματα που συζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι αρμόδιοι βουλευτές για τη Δημόσια Διοίκηση και την Εργασία, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρα της, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως με τα μέτρα της κυβέρνησης δεν στηρίζοται αποτελεσματικά τους μικρομεσαίους που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες, αλλά αντίθετα διευρύνονται οι ανισότητες σε βάρος τους και εις βάρος των εργαζομένων.

«Όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία» είπε και τόνισε πως οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ και τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η “επιχείρηση” κατάργησης του 8ώρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82» σημείωσε Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξοφλεί προεκλογικά της γραμμάτια προς τη μεγάλη εργοδοσία», καθώς «προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας».

«Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή