Φωτιά στην Ισπανία – Εκατοντάδες ανθρώπους απομάκρυναν οι αρχές – Εκκενώθηκαν 8 χωριά

by Times Newsroom 1

Οι ισπανικές αρχές απομάκρυναν σχεδόν 1000 ανθρώπους από τα σπίτια τους, προκειμένου να τους προστατεύσουν από μια πυρκαγιά, που έχει καταστρέψει τουλάχιστον 120.000 στρέμματα γης από το Σάββατο και την οποία πυροδότησαν οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τη χώρα.

Η φωτιά στο Ναβαλακρούθ, μια αγροτική περιοχή σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων δυτικά της Μαδρίτης, στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν, στο κέντρο της χώρας, ξεκίνησε όταν ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε έναν αυτοκινητόδρομο το Σάββατο, με τις αρχές να έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση οκτώ χωριών.

Ο επικεφαλής τής περιφερειακής αρχής περιβάλλοντος, Χουάν Κάρλος Σουάρεθ-Κινόνες, δήλωσε σήμερα πως ένας συνδυασμός θυελλωδών ανέμων, υψηλών θερμοκρασιών και χαμηλής υγρασίας δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, όμως, οι πυροσβέστες φαίνεται πως σταδιακά τη θέτουν υπό έλεγχο.

«Εάν δεν αλλάξουν οι συνθήκες του ανέμου, θα καταφέρουμε πιθανόν να σταθεροποιήσουμε τη φωτιά σήμερα», τόνισε.

Περίπου 1000 πυροσβέστες, μεταξύ άλλων 140 μέλη μιας ειδικής ομάδας του στρατού για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες, όπως και ελικόπτερα και αεροσκάφη, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή