Φωτιά στην Πεντέλη: «Μην εγκαταλείπετε τα ζώα σας» – Πού μπορείτε να τα πάτε

«Κάθε ζωή έχει αξία» λέει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

by Times Newsroom

Έκκληση στους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους όταν φεύγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας της πυρκαγιάς, κάνει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

«Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα. Κάθε ζωή έχει αξία» αναφέρεται.

«Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε, λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 2131364935».

Εκκενώθηκε ο κτηνιατρικός σταθμός στην Παλλήνη

Όμως λίγη ώρα αργότερα κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί ο κτηνιατρικός σταθμός στην Παλλήνη και έγινε νέα ανακοίνωση μέσω του Facebook.

«Εκκενώθηκε ο κτηνιατρικός σταθμός στην Παλλήνη και τα ζώα μεταφέρονται στο παλιό λατομείο Λατώ στο Γαλάτσι. Αν βρίσκετε ζώα σε κίνδυνο και με εγκαύματα τα μεταφέρετε στο Λατώ.

Αν είστε εγκλωβισμένοι με τα ζώα σας ή βλέπετε εγκλωβισμένα ζώα που δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας καλέστε μας απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών στο 2131364935, είμαστε εδώ όλο το 24ωρο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή