Φωτιά στο Παπανικολάου: «Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει όλο το νοσοκομείο με τόσες παροχές οξυγόνου»

Τι είπαν για το περιστατικό ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα

by Times Newsroom

Tα συλλυπητήριά του εξέφρασε στην οικογένεια του θύματος, που έχασε την ζωή του από την φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μετέβη άμεσα μαζί με την κ. Μίνα Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την ενημέρωσή του για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr o κ. Πλεύρης ενημέρωσε πως ο ένας εκ των δύο τραυματιών είναι σε σοβαρή κατάσταση, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του. Παράλληλα, σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της φωτιάς.

«Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονταν, καθώς όπως καταλαβαίνετε η παρουσία οξυγόνου σε έναν χώρο που υπάρχει ανάφλεξη είναι πολύ επικίνδυνη. Το νοσηλευτικό προσωπικό όπως και οι γιατροί λειτούργησαν άμεσα, ειδικά ο κ. Τρίφων ο οποίος παρείχε άμεσα την φροντίδα στους ασθενείς οι οποίοι σώθηκαν, και απέτρεψε να υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις».

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε υπήρχε ταχεία προσπάθεια περίθαλψης των ατόμων που νοσηλεύονταν στην αίθουσα κοβιντ, καθώς όλοι είχαν παροχή οξυγόνου. «Η πυροσβεστική αυτή την ώρα κάνει όλη την εκτίμηση του συμβάντος όπως επίσης και οι πραγματογνώμονες, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια για την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν υπήρξε αμέλεια ή όχι. Αναζητούμε τα πάντα, εξετάζουμε τα πάντα και δεν αποκλείεται τίποτα».

Ο χώρος που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά θα είναι άμεσα λειτουργικός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όπως και στο νοσοκομείο υπήρξε άμεση ενίσχυση από το 424. «Θα λειτουργήσει κανονικά, η πίεση που υπάρχει στα κοβιντ περιστατικά άμεσα θα αποκατασταθεί. Από κει και πέρα γίνεται όλη η διερεύνηση για τα αίτια του συμβάντος. Η πραγματικότητα είναι πως η πυρκαγιά έσβησε άμεσα, ακόμη και η ενημέρωσή μας ήταν άμεση. Έγινε ταχύτατα η διακοπή της παροχής οξυγόνου, το οποίο είναι το πιο σημαντικό» και συμπλήρωσε ότι «το νοσοκομείο 424 ΓΣΝΕ είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά ασθενών. Στην επόμενή του εφημερία θα λειτουργήσει κανονικά».

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της ανέφερε ότι «θα έχει κλινική Covid το νοσοκομείο. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να λαμπαδιάσει με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή