Φρέντι Μπελέρης: Οι πρώτες εικόνες από τη φυλακή – Κρατείται στα Τίρανα, συνελήφθη στενός συνεργάτης του [βίντεο]

Φρέντι Μπελέρης: Στις φυλακές των Τιράνων, όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 ημέρες, μεταφέρθηκε ο Φρέντι Μπελέρης μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απόρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει.

by Times Newsroom

Λίγο πριν από τις εκλογές στη Χειμάρρα, αύριο, ο ομογενής βουλευτής Γρηγόρης Ντούλες μίλησε για απόφαση «υπαγορευμένη» από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.«Συνεχίζεται η κράτηση, στην ουσία η ομηρία», σημείωσε ενδεικτικά.

Παρόντες στα δικαστήρια, ήταν φίλοι και συγγενείς του Μπελέρη, καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία.

Προκαλούν τα Τίρανα

Σε προκλητικό τόνο εξακολουθούν να κινούνται τα Τίρανα όσον αφορά στην προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη. Λίγες αφότου το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μια σκανδαλώδη απόφαση, η επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας προέβη σε νέες δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα.

«Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας» το νέο προκλητικό μήνυμα της Ολτα Τσάκα.

Οι αναρτήσεις της Αλβανίδας ΥΠΕΞ

«Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες φίλοι μας έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία που αναζητούσαν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα – Ο Φρέντι Μπελέρης έχει πιαστεί να εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών»

«Δεν καταλαβαίνουμε πώς το να είναι Έλληνας υπήκοος τον εξαιρεί από το νόμο ως πολίτης της Αλβανίας. Προτρέπουμε τους Έλληνες φίλους μας να απέχουν από δηλώσεις που δεν δείχνουν σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας».

Παντελής Κοκαβέσης: Προφυλακιστέος ο συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο στενός συνεργάτης του Φρέντι Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης. Την απόφαση προφυλάκισης ανακοίνωσε στο νοσοκομείο Τιράνων το δικαστήριο Αυλώνας και για τον Παντελή Κοκαβέση, συνεργάτη του Φρέντι Μπελερή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τιράνων, μια μέρα πριν διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Και οι δύο δικαιούνται να κάνουν έφεση σε πέντε μέρες από σήμερα και το εφετείο να αποφανθεί εντός δέκα ημερών. Μεσολαβούν, ωστόσο και άλλα δικαστικά διαδικαστικά.

Αύριο, ο κ. Μπελέρης θα είναι κανονικά στο ψηφοδέλτιο και μπορεί να ψηφιστεί από τους υποστηρικτές του.

Φρέντι Μπελέρης: Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα μέσα από τη φυλακή

Ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσα από τη φυλακή. «Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο σας και τη Δημοκρατία», ήταν το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη.

Με βάση μάλιστα όσα υποστήριξε ο γιος του, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ οι άνθρωποι που θα ταξίδευαν από την Αθήνα στη Χειμάρρα για να ψηφίσουν είχαν υπολογιστεί γύρω στους 1200-1300, ο αριθμός έχει αυξηθεί και ανέρχεται περίπου στους 1500 τις τελευταίες ώρες.

Τον Ράμα «δείχνουν» συνεργάτες του υποψήφιου δημάρχου

Να αναφερθεί πως κύκλοι κοντά στον Μπελέρη ανέφεραν αρχικά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, φαίνεται πως στοχεύει στην αλβανική Ριβιέρα στην περιοχή της Χειμάρρας. Στο σημείο, που έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ, υπάρχουν τα «φιλέτα» τα οποία έχουν πάρει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους φαίνεται πώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιθυμεί να επιτεθεί, με αυτό τον τρόπο, στον Φρέντι Μπελέρη.

Εκτός από αυτό, οι συνεργάτες του υποψηφίου επισημαίνουν ότι τις τελευταίες 15 ημέρες σε δημοσκοπήσεις και μετρήσεις που είχαν γίνει ήταν ξεκάθαρο ότι ο Φρέντι Μπελέρη επρόκειτο να κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Χειμάρρα, σε δύο μέρες. Όπως σημειώνουν, αυτό ήταν κάτι που το γνώριζαν και οι ίδιοι και η κυβέρνηση του Έντι Ράμα αλλά και η ελληνική κυβέρνηση.

Φρέντι Μπελέρης: Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την προφυλάκιση

To Πρωτοδικείο Αυλώνα αποφάσισε σήμερα (13/5/2023) την προφυλάκιση του Έλληνα υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά του στις φυλακές της πρωτεύουσας της Αλβανίας.

Η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση των δικαστικών αρχών της Αλβανίας να προφυλακιστεί ο ο Έλληνας υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ήταν άμεση και σκληρή.

ΥΠΕΞ: Η ανακοίνωση για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης. Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου. Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου. Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από την πλευρά της Ελληνικής Ομογένειας. Γίνεται λόγος για διαδικασία «παρωδία».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη την Παρασκευή (12/5) μαζί με τον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση. Κατηγορείται για εξαγορά ψήφων εν όψει των αυριανών εκλογών.

Το Δικαστικό Σώμα της Αλβανίας θα ανακοινώσει την απόφασή του για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή