Φυσικό αέριο: «’Οχι» από τους G7 στην απαίτηση Πούτιν να πληρώνουν σε ρούβλια- Η απάντηση Πεσκόφ

«Ολοι οι υπουργοί της G-7 συμφώνησαν πλήρως ότι αυτό (θα ήταν) μονόπλευρη και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων»

by Times Newsroom

Η Ομάδα των Επτά μεγάλων οικονομιών συμφώνησε να απορρίψει την απαίτηση Πούτιν να πληρώνουν  σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο δήλωσε  ο Γερμανός υπουργός Ενέργειας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Χάμπεκ είπε στους δημοσιογράφους ότι «όλοι οι υπουργοί της G-7 συμφώνησαν πλήρως ότι αυτό (θα ήταν) μονόπλευρη και ξεκάθαρη παραβίαση των υφιστάμενων συμβάσεων»

Όπως ανέφερε ο Γερμανός υπουργός  «η πληρωμή σε ρούβλια δεν είναι αποδεκτή και θα παροτρύνουμε τις εταιρείες που επηρεάζονται να μην ακολουθήσουν το αίτημα του Πούτιν».

Αξιωματούχοι από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συντονίσουν τη θέση τους ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους νωρίτερα τη Δευτέρα εάν η Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στους ευρωπαίους εάν απορρίψουν την Ρωσική απαίτηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε τηλεδιάσκεψη ότι «προφανώς δεν πρόκειται να προμηθεύουμε αέριο δωρεάν. Δεν θα κάνουμε φιλανθρωπία».

Επίσης ο Ρώσος βουλευτής Αμπράμοφ είπε ότι η άρνηση της G7 θα οδηγήσει σίγουρα σε διακοπή των προμηθειών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria. 

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εάν η Ρωσία κλείσει τις κάνουλες φυσικού αερίου, ο υπουργός Ενέργειας της Γερμανίας είπε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια».

«Η απαίτηση του Πούτιν να μετατρέψει τα συμβόλαια σε ρούβλι  σημαίνει ότι στέκεται με την πλάτη στον τοίχο, διαφορετικά δεν θα είχε αυτή την απαίτηση», είπε ο Χάμπεκ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία χρειάζεται ρούβλια για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο.

πληροφορίες από cnbc

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή