Γ. Οικονόμου: Αμηχανία του κ. Τσίπρα κάθε φορά που λαμβάνουμε μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία

Με το νέο πλαίσιο όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών 8 στους 10 πολίτες θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ περίπου 6% «θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση».

by Times Newsroom

«Με την απόφαση νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε μόνιμη βάση, 8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν ακόμη μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Έτσι κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα σημείωσε:

«Κατανοούμε την αμηχανία του κ. Τσίπρα κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αλλά θα έπρεπε να το έχει πια συνηθίσει, αφού έχουμε στηρίξει και στηρίζουμε πολλαπλώς το εισόδημα των πολιτών. Η απάντηση μας στους μύθους και την καταστροφολογία είναι οι πράξεις που δημιουργούν όφελος για όλους».

Το σχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη μεταρρύθμιση στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Με δήλωσή του νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%, τονίζοντας πως πρόκειται για «μία απόφαση επωφελή για την οικονομία και δίκαιη για την κοινωνία» που δέχεται «πολιορκία από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τις ανατιμήσεις».

Με το νέο πλαίσιο όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών 8 στους 10 πολίτες θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ, ενώ περίπου 6% «θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση». Πλέον, κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018. Μέσα στα δύο χρόνια ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί κατά 34%.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή