Γ. Οικονόμου για Τουρκία: Η επιθετικότητα την οδηγεί σε απομόνωση – Γνωστή η στάση του ΝΑΤΟ

Με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται στο ελάχιστο τα εθνικά μας δίκαια

by Times Newsroom

Τους «έωλους και ανυπόστατους» ισχυρισμούς της Άγκυρας απέρριψε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας πάντως ότι η χώρα μας «δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε λεκτικούς διαξιφισμούς».

«Η Ελλάδα σέβεται απαρέγκλιτα το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες. Απόλυτα και ανυποχώρητα. Και ακριβώς για αυτό απαιτεί τα ίδια από τους γείτονές της, αλλά και από τη διεθνή κοινότητα» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητα και απόλυτα προστατευμένα, αλλά και κατοχυρωμένα, τόσο νομικά όσο και ιστορικά».

Τόνισε ακόμη πως «με μυθεύματα και έωλους ισχυρισμούς δεν πλήττονται στο ελάχιστο τα ελληνικά δίκαια» και πως «ανείς δεν αποδέχεται και δεν στηρίζει τους ανυπόστατους τουρκικούς ισχυρισμούς και την επιθετικότητα, η οποία οδηγεί τη γείτονα σε απομόνωση και περιθωριοποίηση.

Υπογράμμισε ακόμη πως η αποτρεπτική ισχύς της Ελλάδας είναι υπέρ επαρκής «προκειμένου να διασφαλίσει την πλήρη προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πράγμα που είναι γνωστό σε όλους».

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε λεκτικούς διαξιφισμούς με την Τουρκία, οι οποίοι είναι αντιπαραγωγικοί και εκτός του κεκτημένου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού. Ενημερώνουμε διαρκώς τους διεθνείς οργανισμούς, τους συμμάχους μας και τη διεθνή κοινότητα για την τουρκική επιθετικότητα, βρίσκοντας σταθερή κατανόηση και υποστήριξη παντού. Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πανικοβαλλόμαστε, αλλά και δεν εφησυχάζουμε» ξεκαθάρισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος έκανε λόγο για «διαφωνίες» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «είναι γνωσή η στάση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αυτά». Τόνισε παράλληλα πως «η ελληνική κυβέρνηση πάντα γνωστοποιεί τις θέσεις της στους συμμάχους και τους εταίρους της και βλέπουμε την ομόθυμη καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα: από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Ευρωκοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γερμανό καγκελάριο». «Βλέπουμε την αποδοχή των ελληνικών θέσεων ακριβώς επειδή εδράζονται στο διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τιμές καυσίμων: Κυοφορείται νέα παρέμβαση

Στο σκέλος των μέτρων στήριξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως κυοφορείται νέα παρέμβαση για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. «Η κυβέρνηση ενεργεί με βάση το συμφέρον της κοινωνίας και τις αντοχές της οικονομίας, έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των πολιτών, ώστε να αντιμετωπίσουν την εισαγόμενη ακρίβεια, όπως το κάναμε με το ηλεκτρικό ρεύμα θα το κάνουμε και με τα καύσιμα. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα» είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως εφαρμόζεται μία διαδικασία με στόχο τη σωτηρία της επιχείρησης μέσω της εύρεσης επενδυτή, ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και επεσήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να μην μείνει κανείς εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση και δουλειά.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com