Γ. Οικονόμου: Η αντίδραση της Τουρκίας, τρανή απόδειξη, της επιτυχίας του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρει πως η Ελλάδα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και διασφαλίζοντας την κυριαρχία της, χειρίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα εντός του πλαισίου της ΕΕ.

by Times Newsroom

«Η αντίδραση της Τουρκίας, εσχάτως και της Ρωσίας, είναι τρανή απόδειξη της τεράστιας επιτυχίας της ιστορικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε παγκόσμιο θετικό αντίκτυπο», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η στάση του κ. Ερντογάν δικαιώνει όσα διεθνώς υποστηρίζει ο πρωθυπουργός: η Τουρκία φέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και δεν συμβάλλει στη γεωπολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της. Επαγρυπνούμε, μεριμνούμε και προχωρούμε στο σχέδιό μας για την προώθηση των εθνικών μας δικαίων. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από μια κυβέρνηση που θεωρεί ύπατο σκοπό της την ενίσχυση και προστασία της πατρίδας», τονίζει επίσης, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην Real News, o κ. Οικονόμου.

Σχετικά με το μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρει πως η Ελλάδα, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα και διασφαλίζοντας την κυριαρχία της, χειρίζεται το μεταναστευτικό ζήτημα εντός του πλαισίου της ΕΕ.

«Να τονίσω ότι η πολιτική μας στο μεταναστευτικό αποδίδει καρπούς: οι δομές στα νησιά έχουν αποσυμφορηθεί προς όφελος των φιλοξενουμένων και των τοπικών κοινωνιών, τα παιδιά λαμβάνουν τη μέριμνα που χρειάζεται και οι διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι εφαρμόζονται τάχιστα», υποστηρίζει.

Σε σχέση με την σκληρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον τρόπο στήριξης της Ουκρανίας, λέει πως η Ελλάδα, «για λόγους που μόνο κάποιος αφελής δεν μπορεί να κατανοήσει, θα ήταν αυτοκτονικό να μην αντιστεκόταν στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και τον έμπρακτο αναθεωρητισμό». Δεν παραλείπει δε, να επιτεθεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λεγοντας: «Η μίζερη και μικρόψυχη στάση του επιτήδειου ουδέτερου δεν ταιριάζει στον ελληνισμό και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, ότι είναι λιγότερος από την Ελλάδα.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνει πως «η κυβέρνηση λειτουργεί βάσει σχεδίου και εκείνο που απασχολεί όλα τα μέλη της είναι να τιμούν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού, εφαρμόζοντας το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει στην προστασία της πατρίδας, την ενίσχυση της κοινωνίας, τη μείωση των ανισοτήτων, τη βελτίωση των συνθηκών της επιχειρηματικότητας και τη μετάβαση της χώρας στο μέλλον. Δουλεύουμε ακατάπαυστα, με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή εντολή, ώστε στο τέλος της τετραετίας να παρουσιάσουμε καθ’ ολοκληρία το έργο μας και να κριθούμε για αυτό. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασχολείται με την πατρίδα και τους πολίτες, όχι με τον εαυτό της».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή