Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις

Ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε την πρόταση δυπσιστίας ως ευκαιρία οι πολίτες να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στην τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης της ΝΔ

by Times Newsroom

«H συζήτηση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και συνιστά ευκαιρία συνολικής αποτίμησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για τον πρόλογο νέας ήττας για τον κ Τσίπρα» , είπε στην ενημέρωση των πολιτκών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για παράσταση και επέμεινε ότι «δίνεται ευκαιρία για σύγκριση σε όλα, ώστε να φανεί γιατί επιλέγει η Αξιωματική Αντιπολίτευση το γήπεδο της τοξικότητας και της λάσπης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε 3 κυρίως ενότητες:

  • Στο θέμα των παρακολουθήσεων που έχει προκύψει σχετικά και με το ζήτημα Σαγιά – Πιτσιόρλα και στην αλλαγή του ποινικού κώδικα και την παραγραφή διάταξης σχετικά με κακόβουλα λογισμικά που έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Στην παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
  • Επίσης ο κ. Τσίπρας πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με το αν είχε άδεια να διακινεί προσωπικά δεδομένα κι αν αναφέρονταν τα 6 ονόματα στην επιστολή Ράμμου, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έθιξε επίσης την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το ότι «ο πρωθυπουργός είναι αρχηγός εγκληματικού δικτύου ή εγκληματικής συμμορίας» και ρώτησε «αν υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με όσα του καταμαρτυρεί». Υπάρχει κάποιος μέσα από την ΑΔΑΕ ο οποίος να έχει αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε το θέμα;

Όπως και την αναφορά του κ. Τσίπρα σχετικά με το ότι υπάρχουν «δικασταί εν Αθήναις».

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς να υπάρχουν ακόμη τα πορίσματα της Δικαιοσύνης κάτι που δεν είναι σωστό θεσμικά.

«Βιάζεται γιατί γνωρίζει ότι όταν τελικά θα έρθει το φως στην επιφάνεια, όσα θα αποδειχθούν θα είναι τελείως άσχετα με όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι συνέβησαν», είπε.

«O κ. Τσίπρας επιδεικνύει εκκωφαντική σιωπή για τις αποκαλύψεις σχετικά με σακούλες με μαύρο χρήμα προς την Κουμουνδούρου»

Η δεύτερη ενότητα ερωτημάτων έχει να κάνει με γεγονότα για τα οποία πάνω από δέκα μέρες ο κ. Τσίπρας επιδεικνύει μια εκκωφαντική σιωπή και αφορούν τις αποκαλύψεις για σακούλες με μαύρο χρήμα προς την Κουμουνδούρου, τα sms για το μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel, αφορούν τον περιβόητο Α2, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ρώτησε τι επιτέλους απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαριές καταγγελίες για το κόμμα και την κυβέρνησή του για τα ζητήματα αυτά.

Είπε στη συνέχεια ότι η τρίτη ενότητα αφορά τις νέες αποκαλύψεις για την πλεκτάνη που στήθηκε εναντίον της χώρας μας στον Έβρο αλλά και δηλώσεις στελεχών του κόμματός του ότι με τον φράχτη παραβιάζεται η διεθνής νομιμότητα.

Επεσήμανε ότι η σύγκριση είναι χρήσιμη όμως «ο δικός μας πήχης δεν είναι σε καμία περίπτωση η ανεπάρκεια των άλλων. Την Παρασκευή το απόγευμα θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξει ο πρωθυπουργός τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας. Το διακύβευμα για την πατρίδα και τους ανθρώπους στις εκλογές που έρχονται είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα. Είναι μια δημοκρατία ισχυρή και μια δημοκρατία είναι ισχυρή όταν όλοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Το διακύβευμα είναι σημαντικό, είναι συλλογικό και εθνικό», είπε κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Σχετικά με την κακοκαιρία ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού υπενθυμίζοντας ότι εκδόθηκε προειδοποίηση του 112 .

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com