Γ. Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους – Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για τα F16 στην Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

by Times Newsroom

«Ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να πει πως ο,τι το είπαμε το κάναμε και για να ακούσει από τους πολίτες τι θέλουν. Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Μιλάμε στην ελληνική κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει», υπογράμμισε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και στην έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής. Σημείωσε ότι οι πόροι μέχρι τώρα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε κοινωνικό κεκτημένο», υπογράμμισε τονίζοντας πως «είμαστε δίπλα στον πολίτη με ουσιαστικές λύσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις απρόσκοπτες εκταμιεύσεις. «Η πραγματικότητα είναι εδώ και εκθέτει όσους επιμένουν να βρίσκονται άλλου», συμπλήρωσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων δηλώνοντας πως «η ντροπή αυτή λαμβάνει τέλος».

Επίσης μίλησε στα βήματα που γίνονται στην ψηφιοποίηση του κράτους αναφέροντας πως έχουν γίνει άλματα. Είπε οτι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ. και κάθε πολίτης απέφυγε περισσότερες από 100 ουρές.

Μίλησε επ αυτού και για τη διαδικασία ίδρυσης νέας επιχείρησης ψηφιακά. «Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», τόνισε.

Για τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες είπε ότι είχαμε ρεκόρ πληρωμών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το 2022.

Ακόμα αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Η κυβέρνηση, είπε, περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν κλονίζεται με κανέναν τρόπο και πάντως όχι από υλικό ρυπαρών κύκλων.

Σε ερώτηση σχετικά με την πώληση F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Δεν γνωρίζω τι ακριβώς λέει η εισήγηση Μπάιντεν. Υπάρχουν δημόσια αντιδράσεις αξιωματούχων στο Κογκρέσο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να δοθούν όπλα σε μια χώρα του ΝΑΤΟ που απειλεί με πόλεμο μια άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση η σχέση μας με ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο».

Για την κηδεία του τέως βασιλιά είπε ότι «γίνεται κατά τον δέοντα τρόπο. Οποιαδήποτε άλλο θέμα εκφεύγει της ημέρας».

Όσον αφορά στις εκλογές είπε ότι θα γίνουν κοντά στο τέλος της τετραετίας, όπως το έχει πει ο πρωθυπουργός. «Οφείλουμε ως κυβέρνηση, να αποτρέψουμε την ανακήρυξη από Άρειο Πάγο ως κομμάτων υποψηφίων εγκληματικών οργανώσεων. Αυτό θα κάνουμε μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και αναμένουμε στάση και άλλων κομμάτων».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η ΝΔ δεν θα εξασφαλίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα είναι κόμμα ευθύνης και δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει συγκλήσεις και όχι χάσματα.«Η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία, μην ανησυχείτε» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή