Γ. Οικονόμου: Συντονισμένη επίθεση οι ισχυρισμοί ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου

Ως και σουρεαλιστικό ότι δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου, είπε ο Γ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην έκθεση της ΜΚΟ «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα»

by Times Newsroom

Η εκστρατεία δυσφήμισης, που κατατάσσει την Ελλάδα σε χαμηλή θέση, για την ελευθερία του Τύπου, έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλά οργανωμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης, με διαστρέβλωση περιστατικών και με εργαλειοποίησή τους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για την έκθεση των «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα», την οποία επικαλούνται κόμματα της αντιπολίτευσης και βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών παρεμβάσεων κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, με τις ρυθμίσεις για τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο.

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε μια πρωτοφανή και συντονισμένη επίθεση, εναντίον της κυβέρνησης, και μέσω της επίθεσης αυτής και εναντίον της πατρίδας μας, με όχημα τις εκτιμήσεις ορισμένων οργανισμών για το επίπεδο της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα. Είναι αξιοσημείωτο, ως και σουρεαλιστικό, ότι τις απόψεις αυτές τις επικαλούνται με μεγαλύτερη θέρμη εδώ στην Ελλάδα, εκείνα τα μέσα που ασκούν τη σκληρότερη κριτική», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «η εκστρατεία αυτής της δυσφήμισης έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλά οργανωμένης εκστρατείας παραπληροφόρησης, με ψέματα, με ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και με την απουσία, ακόμα και στοιχειώδους έρευνας, με διαστρέβλωση περιστατικών και με εργαλειοποίησή τους».

«Κάποιοι, με την αρρωστημένη φαντασία τους, έφτασαν να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα υπολείπεται στην ελευθερία του Τύπου, ακόμα και από δικτατορίες», είπε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και επισήμανε, αναφερόμενος στην «περιβόητη έκθεση, για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, την έκθεση της ΜΚΟ ‘ρεπόρτερ χωρίς σύνορα’» ότι: «Πέρα από την Ελλάδα, η έκθεση αυτή λέει ότι το Τρινιντάντ είναι στην ελευθερία του Τύπου πάνω από τη Γαλλία. Η Μπουργκίνα Φάσο, με τους πυροβολισμούς στους δρόμους, είναι πάνω την ελευθερία του τύπου στις ΗΠΑ. Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι πάνω από την Ισπανία και την Αυστραλία. Η Ναμίμπια και το ανατολικό Τιμόρ, λένε οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, είναι πάνω από το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι πάνω από την Ιαπωνία. Η έκθεση αυτή των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, που συχνά επικαλείστε ότι η χώρα μας είναι στο 108, αποκαλεί τα κατεχόμενα της Κύπρου, ως Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και βεβαίως, λέει ότι Τσαντ είναι πάνω από την Ελλάδα, στην ελευθερία του τύπου, το Τσαντ, το οποίο έχει στρατιωτική χούντα ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στη βία που ξέσπασε στη χώρα, καθώς εκατοντάδες βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας μια ταχύτερη μετάβαση στη δημοκρατική εξουσία. Αυτή είναι η χώρα που, κατά τους RSF, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία του Τύπου από την Ελλάδα».

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια και ενισχύει την προστασία των δημοσιογράφων. «Από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 01/01/2019 μέχρι και σήμερα, τα τελευταία 3 χρόνια υπήρξαν 14 καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, απαράδεκτες συμπεριφορές, οι οποίες ελέγχονται, ορισμένες έχουν καταλήξει πειθαρχικές διώξεις, άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεκατέσσερις περιπτώσεις που συμφωνούμε όλοι ότι δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε όλη την χώρα 15329 πορείες-συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις-συλλαλητήρια. Για να έχουμε μια αίσθηση, δεκατέσσερις καταγγελίες για 15329 πορείες και συγκεντρώσεις! Αυτή είναι η χώρα που καταστέλλει και εμποδίζει τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο μέρες για να αποφασίσει αν θα ψηφίσει την ενίσχυση των νοικοκυριών»

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Τύπο στη Βουλή, ο κ. Οικονόμου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, ώστε να μην επαναληφθεί το προηγούμενο της στάσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επίδομα για τους αστυνομικούς.

«Είπατε πολλά για το μέτρο. Ποιοι θα το εκτιμήσουν ποιοι δεν θα το εκτιμήσουν. Δεν μας είπατε ένα. Θα το ψηφίσετε κύριε Ραγκούση;», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Εδώ έχουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Η κυβέρνηση, αυτός ο ‘νεοφιλελεύθερος’, αυτός ο ‘ανάλγητος πρίγκιπας’, ο Πρωθυπουργός φορολογεί τα διϋλιστήρια και από αυτόν τον πόρο δίνει ενίσχυση σε εκατομμύρια συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη, σήμερα που καλπάζει ο πληθωρισμός. Θα το ψηφίσετε; Η κοινοβουλευτική σας ομάδα έχει περιθώριο. Μην ξαναμπερδευτεί, όπως έγινε με το επίδομα στους αστυνομικούς. Μην αναγκαστείτε άλλα να λέει ο εισηγητής στο βήμα και άλλα να ψηφίζουν από κάτω. Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Ο πρωθυπουργός αυτός και η κυβέρνηση αυτή, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός καλπάζει, σε μια ακόμη προσπάθεια να ενισχύσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με έναν πόρο που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνει τους φορολογούμενους, δεν προσθέτει κάτι δημοσιονομικά, φορολογώντας τα υπερέσοδα των διϋλιστηρίων, αφού έχουμε πάρει υπερέσοδα, για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, για το ρεύμα και όλα τα υπόλοιπα, εμείς που τόσο πολύ είμαστε με τους ισχυρούς και δεν είμαστε με την κοινωνία, δημιουργούμε μια δυνατότητα ενίσχυσης της κοινωνίας. Τώρα τι θα πουν οι πολίτες στις εκλογές, θα το πούμε αργότερα».

Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης είχε δηλώσει ότι πολλοί που υπήρξαν ένθερμοι υποστηρικτές της κυβέρνησης, από χθες, καταμαρτυρούν στην κυβέρνηση ακραίο προεκλογικό λαϊκισμό. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Ραγκούσης, προσπαθεί να κρύψει ότι δεν έκανε τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την αισχροκέρδεια και για να φορολογήσει τους κολοσσούς. «Με αυτό το μέτρο, θα φτιάξετε 4 με 4,5 εκατομμύρια που θα τους είναι αδιάφορο. Θα φτιάξετε και άλλα 4 με 4,5 εκατομμύρια πολίτες που θα του εξοργίσετε ακόμα πιο πολύ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτηση του Γιάννη Οικονόμου τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Υπομονή. Την Τετάρτη θα ξέρετε τι θα ψηφίσουμε και θα ακούσετε όλα όσα έχουμε να πούμε γι΄αυτό που κάνετε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com