Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίο ένα αποτελεσματικό εθνικό σχέδιο για την κλιματική κρίση

Υπάρχει ένα συγκεντρωτικό κράτος που δεν σκύβει στα προβλήματα του πολίτη και βάζει τεράστια εμπόδια, όταν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες.

by Times Newsroom 1

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ. Πλημμύρες, κατεστραμμένα μαγαζιά, είναι ένα δείγμα τοπικό, αλλά και οικουμενικό. Θέλω η κυβέρνηση να βοηθήσει άμεσα τους πληγέντες με αποζημιώσεις» δήλωσε κατά την επίσκεψη του στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Αχαΐας ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «είναι απολύτως ανάγκη να υπάρχει ένα Εθνικό Σχέδιο, ένα εθνικό εγερτήριο που θα αντιμετωπίσει την κλιματική κρίση με δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο.

Μιλώντας εδώ με τους ιδιοκτήτες, υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη η γραφειοκρατία, όπου η μία υπηρεσία στέλνει τον έναν στον άλλο. Υπάρχει ένα συγκεντρωτικό κράτος που δεν σκύβει στα προβλήματα του πολίτη και βάζει τεράστια εμπόδια, όταν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες.

Είναι κάτι που θα αγωνιστούμε, και εδώ τοπικά στην Αχαϊα και την Ηλεία που έγιναν μεγάλες πλημμύρες, αλλά και γενικότερα για να παλέψουμε για πράσινη, βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή