Γ. Πατούλης: Στόχος να γίνει η Αττική Περιφέρεια-πρότυπο

by Times Newsroom 1

Την προτεραιότητα που δίνει με συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και την οδική ασφάλεια, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις, «πρωταθλήτριες», όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, στην βιώσιμη αστική κινητικότητα απ΄ την Ελλάδα, αναδείχθηκαν η Καρδίτσα, η οποία κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο, που κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ενώ δέκα ακόμα ελληνικές πόλεις βραβεύτηκαν.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη διαμορφώσει ικανές βάσεις προκειμένου να βρίσκεται ψηλά στους ευρωπαϊκούς στόχους για βιώσιμη κινητικότητα, ασφάλεια και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση», τόνισε ο κ. Πατούλης και διέτρεξε τις μέχρι τώρα δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τις πρότυπες διαβάσεις πεζών και τον εκσυγχρονισμό θαλάμων επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Με αφορμή τη σημερινή μέρα, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωστοποιήσουμε το έργο μας, τον στρατηγικό σχεδιασμό και το όραμά μας, στους ευρωπαίους εταίρους μας έτσι ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση συνεργασίας έτσι ώστε να καταφέρουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε στην Αττική μας σύγχρονες έξυπνες πόλεις όπου θα μπορούμε όλοι να μετακινούμαστε με ασφάλεια, με άνεση και πάνω απ’ όλα προστατεύοντας το περιβάλλον μας» τόνισε και πρόσθεσε πως στους στόχους της Περιφέρειας είναι η αύξηση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων. «Ξεκινώντας από τον βόρειο άξονα, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης δημιουργώντας σταθμούς φόρτισης σε κεντρικά σημεία του λεκανοπεδίου» ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε για τη συμβολή και τη συνεργασία σ’ αυτή την προσπάθεια, τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι «μαζί με την Ελληνική Αστυνομία έχουμε ήδη δημιουργήσει γερές βάσεις και δουλεύουμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας στην χώρα μας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή