Γ. Τσακίρης: Ετοιμάζεται Ταμείο Φυσικών Καταστροφών

by Times Newsroom 1

Ταμείο Φυσικών Καταστροφών ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με στόχο οι πληγέντες να λαμβάνουν το συντομότερο τις αποζημιώσεις τους, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακίρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι το υπουργείο, προσανατολίζεται στη δημιουργία ενός ξεχωριστού ταμείου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών που θα αφορά κυρίως τις αποζημιώσεις και την ενίσχυση των υποδομών.

Όπως εξήγησε, τα χρήματα θα προέρχονται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ στόχος είναι να υπάρχει συγκεκριμένο κονδύλι, ώστε οι πληγέντες να λαμβάνουν το συντομότερο τις αποζημιώσεις τους.

Όσον αφορά την καταβολή της επιδότησης για την εστίαση, ο υφιπουργός ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί συνολικά περίπου 30.000 αιτήσεις και έχουν πληρωθεί πάνω από 10.000.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν μεταξύ 10- 15 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας ότι το πιθανότερο είναι ότι εντός Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν και οι επιδοτήσεις στον τουρισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή