Γαλλία: 6.000 κλειστά τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων

Όλοι οι μαθητές δημοτικών σχολείων στη Γαλλία καλούνται να φορούν και πάλι μάσκες από τις 15 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

by Times Newsroom 1

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία είναι ισχυρό, με 82% αύξηση των θετικών κρουσμάτων σε μία εβδομάδα. Τώρα, 8.338 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 94 νέοι θάνατοι έχουν καταγραφεί στον απολογισμό της Δευτέρας.

Αυτήν την στιγμή 6.000 σχολεία είναι κλειστά στη Γαλλία λόγω των λοιμώξεων από τον Covid-19, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκέ στην Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων με την κυβέρνηση. Μια κατάσταση που χαρακτηρίστηκε «πολύ δύσκολη» από τον Υπουργό.

Όλοι οι μαθητές δημοτικών σχολείων στη Γαλλία καλούνται να φορούν και πάλι μάσκες από τις 15 Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Τα αυστηρότερα μέτρα, τα οποία έχουν στόχο να αποτρέψουν το κλείσιμο των σχολείων, απαγορεύουν στους μαθητές διαφορετικών ετών να αναμιχθούν μεταξύ τους. Απαγορεύουν επίσης τα αθλήματα επαφής.

Πρόκειται ουσιαστικά για αντιστροφή της κυβερνητικής απόφασης που από τον Σεπτέμβριο επέτρεπε στα δημοτικά σχολεία σε περιοχές της χώρας που πλήττονται λιγότερο από την πανδημία να λειτουργούν χωρίς μάσκες.

Πριν από την έναρξη της ισχύς των νέων μέτρων, οι μαθητές σε 61 μόνο τμήματα με ποσοστό επίπτωσης άνω των 50 θετικών κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έπρεπε να φορούν μάσκες, ενώ όλοι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου ήταν επίσης υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες.

Το μέτρο έχει συναντήσει αντιδράσεις από κάποιους γονείς.

με πληροφορίες από Le Parisien

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή