Γαλλία: Αντιδράσεις για γυμνά αγάλματα ντυμένα με εσώρουχα

by Times Newsroom 1
Share this

Προϊόν ασυνεννοησίας ανάμεσα στην Unesco και τον γλύπτη

Αναταραχή προκάλεσαν δύο αγάλματα γυμνών ανδρών στην Γαλλία, τα οποία παρουσιάστηκαν με εσώρουχο σε έκθεση της Unesco, με το γεγονός να αποδίδεται στην κακή συνεννόηση ανάμεσα στον γλύπτη και τον διεθνή Οργανισμό.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης «Heritage Days», οι επισκέπτες των κεντρικών γραφείων της Unesco στο 7o διαμέρισμα του Παρισιού, είδαν δύο αγάλματα του γλύπτη Stephane Simon ντυμένα με εσώρουχα, ώστε να μην προσβληθούν «συγκεκριμένες ευαισθησίες» του κοινού. Η κίνηση αυτή εξόργισε τους χρήστες του διαδικτύου, που κατήγγειλαν το γεγονός μέσα από αναρτήσεις τους.

Τα αγάλματα γυμνών ανδρών είναι κομμάτι του πρότζεκτ «In Memory of Me» και παριστάνουν γυμνούς άνδρες να βγάζουν selfie με ένα κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με το Checknews, το ντύσιμο των αγαλμάτων οφείλεται στην κακή συνεννόηση ανάμεσα στην Unesco και τον δημιουργό -o οποίος, αρχικά, είχε προτείνει να βρίσκεται κοντά στα αγάλματα καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία, όταν κρίνεται απαραίτητο. Από την πλευρά της, η Unesco ανέφερε ότι δεν είχε κατανοήσει πως η πρόταση του Stephane Simon αφορούσε έναν μη μόνιμο τρόπο κάλυψης των γυμνών σημείων. Ο καλλιτέχνης ανέφερε ότι την παραμονή της έκθεσης η Unesco τον ρώτησε αν σκοπεύει να καλύψει τα επίμαχα σημεία των αγαλμάτων μόνιμα, και, έτσι, πρότεινε να τα ντύσει με εσώρουχα.

Εκπρόσωπος της Unesco είπε στο Checknews ότι η οργάνωση δεν επιβάλει τίποτα στους καλλιτέχνες, κάνοντας λόγο για «λάθος». «Αν το θέμα είχε τεθεί πίσω σε εμάς, θα λέγαμε ότι ο καλλιτέχνης θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να μη ντύσει τα αγάλματα» ανέφερε το Γραφείο της Audrey Azoulay, γενικής διευθύντριας της Unesco. Παρά τις διευκρινήσεις, συνεχίζεται η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες κάνουν λόγο για «γελοιότητες» ενώ άλλοι αναρωτιούνται πώς μπορεί ένα άγαλμα να ντυθεί με εσώρουχα.

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή