Γαλλία: Αντιμέτωπη με τη χειρότερη ξηρασία στην ιστορία της

Η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε μια ειδική ομάδα κρίσης για να αντιμετωπίσει τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ και προειδοποίησε ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να επιδεινωθούν.

by Times Newsroom

Η διυπουργική ειδική ομάδα θα συντονίσει την παροχή νερού στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και θα παρακολουθεί τις επιπτώσεις της ξηρασίας στην παραγωγή ενέργειας και τη γεωργία, δήλωσε την Παρασκευή το γραφείο της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν. Το γραφείο της Μπορν προέτρεψε επίσης τους ανθρώπους να εξοικονομήσουν νερό και είπε ότι θα συνεχίσουν να τίθενται σε ισχύ περιορισμοί όπου είναι απαραίτητο για να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες υγείας, ασφάλειας και παροχής πόσιμου νερού.

Η κατάσταση οδήγησε την κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στο νερό σε 93 από τις 96 διοικητικές περιοχές. Σχεδόν τα δύο τρίτα των τμημάτων έχουν τεθεί σε μέγιστη επιφυλακή. Τα μέτρα εξοικονόμησης νερού περιλαμβάνουν την απαγόρευση της άρδευσης για γεωργικές εκτάσεις.

«Αυτή η ξηρασία είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα μας», ανέφερε το γραφείο της κ. Μπορν σε δήλωση. «Η έλλειψη βροχής επιδεινώνεται από τη συσσώρευση διαδοχικών κυμάτων καύσωνα που ενισχύουν την εξάτμιση και τις ανάγκες σε νερό».

Η κρίση είναι «μια τραγωδία για τους αγρότες μας, τα οικοσυστήματα μας και τη βιοποικιλότητα», σύμφωνα με τη δήλωση. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις υποδηλώνουν ότι η ξηρασία μπορεί να διαρκέσει άλλες δύο εβδομάδες και να γίνει «ακόμα πιο ανησυχητική».

Η χώρα μόλις είχε τον πιο ξηρό Ιούλιο εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: Bloomberg

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή