Γαλλία: Αυξάνονται οι ασθενείς στις ΜΕΘ

by Times Newsroom 1

Η Γαλλία ανέφερε την Κυριακή αύξηση του αριθμού των ασθενών με COVID-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων (ICU) καθώς η κυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν επιδιώκει την αναχαίτιση του τρίτου κύματος των λοιμώξεων.

Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας κατέγραψαν 145 θανάτους από την COVID-19 σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ ο αριθμός των ασθενών με τον ιό στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 5.978 από 5.958 την προηγούμενη ημέρα.

Αναφέρθηκαν επίσης 24.465 νέες καταγεγραμμένες λοιμώξεις COVID.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από τη Γαλλία ανέρχεται σε 102.858, ο όγδοος υψηλότερος στον κόσμο.

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, μπήκε στο τρίτο εθνικό lockdown στα τέλη Μαρτίου, αφού υπέστη αύξηση των θανάτων από COVID και αριθμούς κρουσμάτων κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Ο κ. Μακρόν ελπίζει ότι τα αποτελέσματα αυτού του απαγορευτικού, μαζί με μια επιταχυνόμενη εκστρατεία εμβολιασμού, θα βελτιώσουν τα στοιχεία της Γαλλίας, κάτι που θα επέτρεπε σε ορισμένες επιχειρήσεις και δραστηριότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής- όπως το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους – να ανοίξουν ξανά στα μέσα Μαΐου.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή