Γαλλία: Δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα η Μαρίν Λεπέν, αν ηττηθεί στις εκλογές

«Θα ήταν αυτοκτονικό να επιτρέψουμε στη Ρωσία να συμμαχήσει με την Κίνα», ανέφερε σε συνέντευξή της

by Times Newsroom

Την τελευταία της ευκαιρία να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας φαίνεται πώς έχει η Μαρίν Λεπέν, καθώς σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα Journal du Dimanche άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση ήττας δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα, τονίζοντας ότι θα αναζητούσε έναν ρόλο με τον οποίο θα ήταν πιο χρήσιμη.

«Σε αυτήν τη φάση, δεν νομίζω ότι θα έβαζα (ξανά) υποψηφιότητα, αλλά θα εξακολουθούσα να κάνω ό,τι εδώ και χρόνια, να υπερασπίζομαι τον γαλλικό λαό. Δεν ξέρω από ποια θέση, αλλά σε κάποια που θα ήμουν πιο αποτελεσματική», δήλωσε.

Η Μαρίν Λεπέν υπερασπίστηκε τους δεσμούς που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαιτίας των οποίων δέχθηκε επικρίσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, επικαλούμενη τις σχέσεις που πρώην πρόεδροι της Γαλλίας είχαν μαζί του.

Συμπλήρωσε ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκατέστησε τη ρωσική εξουσία έπειτα από 70 χρόνια σοβιετικού τρόμου» και ότι «θα ήταν αυτοκτονικό να επιτρέψουμε στη Ρωσία να συμμαχήσει με την Κίνα μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, Μακρόν και Λεπέν είναι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση.

Η ακροδεξιά Λεπέν, η οποία έχει επικεντρωθεί προεκλογικά σε εσωτερικά ζητήματα – όπως το κόστος διαβίωσης και ο πληθωρισμός – έχει αυξήσει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, από το 16% αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου σε περίπου 20% σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com