Γαλλία: Η Μαρίν Λεπέν διαμαρτυρήθηκε για την τοποθέτηση της σημαίας της ΕΕ στην Αψίδα του Θριάμβου

«Συνιστά μια πραγματική επίθεση στην ταυτότητα του έθνους μας» τόνισε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς

by Times Newsroom

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν διαμαρτυρήθηκε χθες για την τοποθέτηση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αψίδα του Θριάμβου, με αφορμή την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας της Γαλλίας στην Ένωση.

«Το να στολίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου αποκλειστικά με τα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την παρουσία της σημαίας της Γαλλίας, συνιστά μια πραγματική επίθεση στην ταυτότητα του έθνους μας, διότι αυτό το μνημείο τιμά τις στρατιωτικές νίκες μας και στεγάζει το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη», επισημαίνει σε μια ανακοίνωση.

Προς το παρόν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει σχολιάσει σχετικά, με την Λεπέν, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι η κύρια αντίπαλος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Άνοιξης, να τον κατηγορεί ότι έδωσε «απευθείας εντολή» για την τοποθέτηση της σημαίας.

Όμως, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε πως η ανάρτησή της είναι μονάχα προσωρινή. «Η γαλλική σημαία δεν αντικαταστάθηκε. Η προεκλογική εκστρατεία δεν δίνει το ελεύθερο για ανούσια ψέματα και αντιπαραθέσεις», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Μακρόν, που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο στις εκλογές του Απριλίου, νίκησε τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2017 με 66% έναντι 34%. Όλες οι δημοσκοπήσεις τον θεωρούν το φαβορί για να κερδίσει μια ακόμη πενταετή θητεία.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να κατέβει η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή