Γαλλία: Η Νοτρ Νταμ θα ανοίξει ξανά για το κοινό το 2024

Θα είναι επισκέψιμη ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024

by Times Newsroom

Πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το 2024, προγραμματίζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό η Νοτρ Νταμ, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων συνεχίζονται πυρετωδώς.

Στο μνημείο του 13ου ξέσπασε πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019, προκαλώντας τεράστια καταστροφή και έκρηξη συγκίνησης παγκοσμίως.

Οι μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά είναι ακόμη νωπές. Η μεγαλειώδης στέγη του ναού καταστράφηκε ολοσχερώς. Για μέρες τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο μετέδιδαν τις θλιβερές εικόνες από την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Λίγο μετά την πυρκαγιά δωρητές από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν να συγκεντρώσουν ένα δισ. ευρώ για τις εργασίες ανοικοδόμησης. Έκτοτε, έχει πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης του μνημείου με στόχο την επαναφορά του στην προηγούμενη κατάστασή του.

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης το 2024 ώστε η Νοτρ Νταμ να είναι ξανά επισκέψιμη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com