Γαλλία: Η Τομπιρά μπαίνει στην «κούρσα» των προκριματικών και «μπερδεύει» την Αριστερά

Η Γαλλίδα Κριστιάν Τομπιρά υποστηρίζει τον προκριματικό γύρο της Αριστεράς για τις προεδρικές εκλογές και μπαίνει στην «κούρσα».

by Times Newsroom

Η αγαπημένη της γαλλικής αριστεράς καλεί τους υποψηφίους να πραγματοποιήσουν τις προκριματικές εκλογές πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα είναι υποψήφια στις προκριματικές εκλογές για τις προεδρικές εκλογές του 2022 σε μια προσπάθεια η γαλλική αριστερά να ξεφύγει από το «αδιέξοδο».

«Ανακοινώνω ότι αποδέχομαι τους κανόνες των προκριματικών», είπε στους υποστηρικτές της σε μια αγορά στην πόλη Μποντί κοντά στο Παρίσι. «Θα αναλάβω και θα αποδεχτώ το ρίσκο και θα αποδεχτώ την ετυμηγορία της δημοκρατικής διαδικασίας».

Έως και 300.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές της Αριστεράς που ονομάζεται «Λαϊκή Πρωτοβάθμια» που διοργανώνεται από αριστερούς ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών. Η ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Η κίνηση της Τομπιρά ενέχει ένα ρίσκο να προσθέσει περισσότερη σύγχυση στην κούρσα, καθώς οι περισσότεροι από τους αντιπάλους της αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές ενόψει των προεδρικών εκλογών του Απριλίου. Ο υποψήφιος των Πρασίνων Γιανίκ Ζαντό υποστηρίζει ότι το κόμμα του έχει ήδη πραγματοποιήσει εσωτερική ψηφοφορία τον Σεπτέμβριο και η υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αν Ινταλγκό δεν θέλει να λάβει μέρος χωρίς τους Πράσινους.

Η Τομπιρά έγινε δημοφιλής φιγούρα μεταξύ των προοδευτικών εν μέρει χάρη στη λυρική υπεράσπιση του γάμου ομοφύλων ενώ αντιμετώπισε λεκτικές ρατσιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos έδειξε ότι ήταν η πιο δημοφιλής πολιτικός μεταξύ των αριστερών ψηφοφόρων, μπροστά από τους Ζαντό και Ινταλγκό.

Η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ολάντ απηύθυνε έκκληση στους αντιπάλους της να μετέχουν στην ψηφοφορία ως «η τελευταία ευκαιρία μιας πιθανής ένωσης στα αριστερά».

«Θέλουμε να διοικήσουμε τη χώρα μαζί… επομένως θα πρέπει να αποδεχτούμε την ετυμηγορία των προκριματικών», είπε. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για τους ψηφοφόρους των προκριματικών».

Η έκκλησή της πάντως φάνηκε να έπεσε στο κενό την Κυριακή. Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι LCI, ο υποψήφιος της ακροαριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν επιβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει μέρος.

«Δεν αντιμετωπίζει την πρόκληση της δημοκρατίας όπως λέει, αντιμετωπίζει μια ομάδα ανθρώπων και δεν έχουμε ιδέα πώς έχουν επιλεγεί», είπε, προσθέτοντας ότι η προσέγγιση της Τομπιρά ήταν «αντιφατική».

με πληροφορίες από Politico

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com