Γαλλία-Ρωσία-Ουκρανία: Μακρόν και Πούτιν μίλησαν τηλεφωνικώς για σχεδόν δύο ώρες

Προσπάθεια αποκλιμάκωσης

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα μια τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να επιχειρήσουν να αποκλιμακώσουν την ένταση στη ρωσο-ουκρανική κρίση, έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη, που ξεκίνησε στις 12.30 ώρα Γαλλίας, προηγήθηκε μιας επικοινωνίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μακρόν είπε στον Πούτιν ότι ένας «ειλικρινής διάλογος δεν είναι συμβατός με μια (στρατιωτική) κλιμάκωση» στα ουκρανικά σύνορα, ανακοίνωσε το Ελιζέ, μετά τη διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

Οι Μακρόν και Πούτιν «εξέφρασαν και οι δύο τη βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος» μέσω «των οδών προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» για το Ντονμπάς και για τις «συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη», προσθέτει η γαλλική προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος «μετέφερε, επίσης, τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων του και των συμμάχων του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com