Γαλλία: Σχεδόν 300.000 κρούσματα σε μία ημέρα

Οι συζητήσεις ενώπιον της Κάτω Βουλής για το νομοσχέδιο για το εμβολιαστικό πάσο, που διακόπηκε απροσδόκητα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το βράδυ, συνεχίζονται το απόγευμα της Τρίτης.

by Times Newsroom

Σχεδόν 300.000 νέα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Όλιβερ Βεράν, σε ένα πλαίσιο που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από το ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον.

«Σήμερα, η Δημόσια Υγεία της Γαλλίας κινδυνεύει να ανακοινώσει σχεδόν 300.000 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες», ένα πιθανό επίπεδο ρεκόρ, δήλωσε ο κ. Βεράν στην Εθνοσυνέλευση.

Οι συζητήσεις ενώπιον της Κάτω Βουλής για το νομοσχέδιο για το εμβολιαστικό πάσο, που διακόπηκε απροσδόκητα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το βράδυ, συνεχίζονται το απόγευμα της Τρίτης.

Οι συζητήσεις για το κείμενο αυτό διακόπηκαν τα μεσάνυχτα, αφού η πλειοψηφία τους αρνήθηκε -με ανάταση του χεριού- τη συνέχιση της συνεδρίασης. Η αντιπολίτευση, που κινητοποιήθηκε για να εκτροχιάσει αυτή την κριτική, την καλωσόρισε.

Οι τεταμένες συνομιλίες σχετικά με τον νέο νόμο, ο οποίος θα καταργούσε την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί του εμβολιασμού, ανεστάλησαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπειτα από ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία των βουλευτών τάχθηκε υπέρ της αναστολής της συνεδρίασης.

Οι αρχηγοί των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει τώρα να ορίσουν μια νέα ημερομηνία για την επανέναρξη της συζήτησης, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ανί Ζενεβάρ.

Μόλις ψηφιστεί στην Εθνοσυνέλευση ο νέος νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία προτού τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figaro, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή